Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Agenda

Curs sobre els aspectes penals i processal-penals en la defensa i acusació dels delictes contra la seguretat vial - Sessió 7: 'La nova redacció de l'art 385 de creació de greu perill per a la circulació'

Curs sobre els aspectes penals i processal-penals en la defensa i acusació dels delictes contra la seguretat vial - Sessió 7: 'La nova redacció de l'art 385 de creació de greu perill per a la circulació'
  • Data inici: 26-01-2017
  • Data finalització: 26-01-2017
  • Lloc: Aula 1 del Centre de Formació (c/ Mallorca 281)
  • Horari: A les 18.00 hores
Organitza: Secció de Dret de la Circulació

1. Elements normatius del tipus de l'art 385 del C.P.
2. Punició en cas de perill concret i en cas de resultat lesiu. Règim concursal i concurrència de dol o imprudència greu. Estudi de casos.
3. Possibles subjectes actius del delicte. Especial referència a col·lisions provocades per espècies cinegètiques. Grau de responsabilitat de les administracions públiques i de les societats de caça. Abast del dol eventual.
4. Distinció de la figura delictiva de l'art 385 del C.P amb el delicte de lesions amb instrument perillós o temptativa d'assassinat. Reconducció de casos. Prova d'ambdues conductes.
5. El decomís del vehicle com a instrument del delicte. Supòsits en els que concorre. Destí del vehicle. Pràctica judicial en l'aplicació de l'art 385 bis.
6. La rebaixa de grau en els delictes contra la seguretat vial. Desús en la seva invocació davant del jutjat de guàrdia. Possibilitat de plantejament per part de la defensa durant el servei de guàrdia i en la celebració del judici oral. Reconeixement en sentència. Determinació de la pena en el cas de concurrència de l'art 385 ter del C.P amb més d'una circumstància atenuant o una molt qualificada. Estudi de casos per Audiències Provincials.

· Joaquim Soldevila Romero. Fiscal Degà de la Secció Territorial d’Olot, Fiscalia Provincial de Girona. Fiscal Delegat de Seguretat Vial a la Fiscalia Provincial de Girona

PREU:
DescripcióImport
Col·legiats ICAB col·legiats 40,00€
DescripcióImport
No Col·legiats ICAB 60,00€

Contactes