Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Agenda

Curs sobre els aspectes penals i processal-penals en la defensa i acusació dels delictes contra la seguretat vial - Sessió 9: 'El nou delicte d'imprudència menys greu. Determinació de la pena'

Curs sobre els aspectes penals i processal-penals en la defensa i acusació dels delictes contra la seguretat vial - Sessió 9: 'El nou delicte d'imprudència menys greu. Determinació de la pena'
  • Data inici: 09-02-2017
  • Data finalització: 09-02-2017
  • Lloc: Aula 1 del Centre de Formació (c/ Mallorca 281)
  • Horari: A les 18.00 hores
Organitza: Secció de Dret de la Circulació

1. Incidència de la nova regulació dels delictes lleus en l'àmbit dels delictes contra la seguretat vial. Previsió de l'art. 13.4 del Codi Penal.
2. La despenalització de la falta de l'art 621 del Codi Penal. Règim transitori.
3. El nou delicte d'imprudència menys greu. Delimitació normativa. Distinció entre lesions o mort per imprudència greu, menys greu o lleu. Conseqüències penals.
4. Problemàtica pràctica de la nova figura delictiva d'imprudència menys greu. Pràctica inicial i habitual dels Jutjats; solucions contra la Interlocutòria d'arxiu provisional o lliure. Rellevància de l'informe tècnic d'accidents i del relat de fets de la minuta policial. Casos de prescripció en cas de degradació del grau d'imprudència.
5. Eines de negociació de la pena en concret al Jutjat de Guàrdia i al Jutjat del Penal. Possible concurrència de circumstàncies que provoquin rebaixes de diversos graus de la pena.
6. Determinació de la pena. Estudi de la concurrència de les circumstàncies atenuants, agreujants i eximents més habituals en els delictes contra la seguretat vial. Riscs assumibles en cas de no conformitat.

· Joaquim Soldevila Romero. Fiscal Degà de la Secció Territorial d’Olot, Fiscalia Provincial de Girona. Fiscal Delegat de Seguretat Vial a la Fiscalia Provincial de Girona

PREU:
DescripcióImport
Col·legiats ICAB col·legiats 40,00€
DescripcióImport
No Col·legiats ICAB 60,00€

Contactes