Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Agenda

XXI Curs de Dret Farmacèutic

XXI Curs de Dret Farmacèutic
  • Data inici: 28-03-2019
  • Data finalització: 06-06-2019
  • Lloc: Aula 61, 6a planta de l'ICAB (C/Mallorca, 283)
  • Horari: Dimarts i dijous de 19h. a 21 hores
Organitza: Secció de Dret Sanitari

28/3/19 – PRESENTACIÓ DEL CURS
L’OFICINA DE FARMÀCIA: Problemàtica actual.  
Mercè Gras i Balaguer, Advocada del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Barcelona.

02/04/2019 - FARMACIOLES RURALS I DIPÒSITS DE MEDICAMENTS
Cristina Rodriguez de Aysa, Responsable d’avaluació i inspecció, del Servei d’Inspecció de Farmàcia - Direcció general d'Ordenació Professional  i Regulació Sanitària - Departament de Salut, Generalitat de Catalunya

04/04/19 - SERVEI DE FARMÀCIA HOSPITALÀRIA: Serveis de Farmàcia Hospitalària (Organització, Comissió de Compres). 
Josep Ribas Sala, Ex-Cap del Servei de la Farmàcia del Hospital Clínic de Barcelona.

09/04/19 - ASSAJOS CLÍNICS: Normativa aplicable i anàlisi jurídic i pràctic del consentiment informat, protecció de dades, comitès ètics i dictamen únic, aprovació administrativa, protecció de la propietat industrial, responsabilitat. 
Cristina Garcia, CTA-Regulatory Manager, Unidad de Estudios Clínicos, SANOFI
Emma Granados Serra, Departament legal de la Fundació Hospital Universitari Vall d'Hebron-Institut de Recerca

11/04/19 -  REGISTRE DE LABORATORIS I MEDICAMENTS D’ÚS HUMÀ: Autorització com a laboratori farmacèutic: tipologia, requisits i obligacions. Representant legal del titular de l’autorització de comercialització de medicaments. El medicament d’ús humà i els diferents procediments de registre i autorització. Reial Decret 1345/2007.
Ariadna Casanueva, Advocada.

25/04/19 – FINANÇAMENT DE MEDICAMENTS: Criteris i procediment inclusió en la prestació farmacèutica del Sistema Nacional de Salut. Procediment de fixació de preus. Variacions i revisions de finançament i preus. Sistema de preus de referència. Prescripció per principi actiu, substitució de medicaments. Finançament d’altres productes dintre del Sistema Nacional de Salut.
Margot Subirats i Espinalt, Advocada i Farmacèutica.

30/04/19 - FARMACOVIGILÀNCIA MEDICAMENTS ÚS HUMÀ: Definicions, conceptes i procediments en Farmacovigilància. Marc Legal en matèria de Farmacovigilància. Responsabilitats i obligacions en matèria de Farmacovigilància del titular de l’autorització de comercialització. Sistema Europeu i Espanyol de Farmacovigilància. Acords de farmacovigilància.
Sònia López Sánchez, Qualified Person Responsible for Pharmacovigilance. ASPHALION, S.L.

02/05/19 - DISTRIBUCIÓ i DISPENSACIÓ DE MEDICAMENTS: La distribució i dispensació farmacèutica en la Llei de 29/2006, de 26 de Juliol, de Garanties i Ús Racional dels Medicaments i Productes Sanitaris. Real Decreto 824/2010. Dispensació, receptes, genèrics i elaboració de Formules Magistrals. Dipòsits de medicaments. 
Marcos Vinzia Portabella, Advocat.

07/05/19 - SISTEMA D’AUTOREGULACIÓ DE FARMAINDÙSTRIA: El “Código Español de Buenas Prácticas de Promoción de Medicamentos y de Interrelación de la Industria Farmacéutica con los Profesionales Sanitarios”  i el “Código Español de Buenas Prácticas de Interrelación de la Industria Farmacéutica con las Organizaciones de Pacientes”. Sistema de resolució de conflictes: funcions de la Unitat de Supervisió Deontològica, de la Comissió Deontològica i del Jurat d’Autocontrol.
Francesc Montañá Puig, Director Metge i Responsable de la Unitat de Codi Deontològic del Laboratori Angelini.

09/05/19 -  RESPONSABILITAT TRACTAMENTS FARMACOLOGICS: Productes de prescripció. Formules magistrals i productes oficinals. 
Especialitats Farmacèutiques Publicitàries. Productes homeopàtics. Herbes medicinals. Casos a on demanar el document de consentiment
Marià Gómez Jara, Advocat. 

14/05/19 - MEDICAMENTS VETERINARIS: Marc legislatiu espanyol i europeu del medicament veterinari. El medicament veterinari i els diferents procediments de registre i autorització (Agència Espanyola i Agència Europea). Sistema Espanyol de Farmacovigilància de medicaments veterinaris. Prescripció i dispensació. Pinzellada  del nou Reglament sobre medicaments veterinaris.
Mireia Núñez de Prado i Escarrà, Farmacèutica, Consultora especialitzada en el medicament veterinari.

16/05/19 - PRODUCTES SANITARIS: Empreses fabricants, importadores i comercialitzadores de productes sanitaris. Tipologia i classificació dels productes sanitaris. Obtenció marcat CE. Requisits comercialització i promoció. Requisits i procediment finançament. Sistema d’autoregulació de FENIN. Nous reglaments europeus de Productes Sanitaris.
Montserrat Llopart Vidal, Advocada

21/05/19 – CONTRACTACIÓ PÚBLICA: Llei de Contractes del Sector Públic. Requisits, procediments de contractació i recurs especial en matèria de contractació. Canvis introduïts per la nova Llei. El contracte de subministra, en particular de medicaments i productes sanitaris. 
Elisabet Cots, Advocada.

23/05/19 - CONTRACTES EN L’ÀMBIT FARMACÈUTIC: Contractes de llicència i de distribució de medicaments: llicència, co-desenvolupament, distribució, co-marketing, co-promoció; principals punts de negociació i clàusules més rellevants. 
Beatriz Lainez, Advocada.

28/05/19 – INDÚSTRIA FARMACÈUTICA I DRET DE LA COMPETÈNCIA: Conductes prohibides Relacions amb Majoristes i amb distribuïdors. Importacions paral·leles. 
Valeria Enrich Schröder, Advocada .

30/05/19 - COSMÈTICS: La legislació de Cosmètics amb el Reglament Europeu: I) Els cosmètics: què són i perquè serveixen; II) breu evolució històrica de la legislació de cosmètics espanyola; III) Marc legal actual: Conceptes Generals. Responsabilitats. Posta al mercat de cosmètics. Etiquetat. Publicitat y promoció. Productes d’Higiene Personal. Importància dels Annexes. Implicacions i conseqüències pràctiques de la implantació del Reglament. 
Miquel Carreras Coma, Doctor en Farmàcia. Acadèmic Numerari Electe de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya. Farmacèutic titular de la Farmàcia Dr. M. Carreras

04/06/19 -  PUBLICITAT DE MEDICAMENTS
Manel Rabanal Tornero. Secció de Vigilància i Publicitat de Medicaments. Servei d’Ordenació i Qualitat Farmacèutica.

06/06/19 - INSPECCIÓ SANITÀRIA: competències Generalitat, control G.M.P., criteris d’inspecció, llicències. 
Salvador Cassany Pou, Cap de Servei de Control Farmacèutic i Productes Sanitaris. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
 

PREU:
DescripcióImportImport amb descompte*
Col·legiats ICAB Edat mes de 65 anysGratuït 0,00€
DescripcióImportImport amb descompte*
Persones Associades 131,00€ 98,25€
DescripcióImportImport amb descompte*
Col·legiats ICAB col·legiats menys de 3 anys 131,00€ 98,25€
DescripcióImportImport amb descompte*
Col·legiats ICAB col·legiats menys de 5 anys 197,00€ 147,75€
DescripcióImportImport amb descompte*
Col·legiats ICAB col·legiats mes de 5 anys 328,00€ 246,00€
DescripcióImport
No Col·legiats ICAB 485,00€

(*) Els col·legiats/des que tinguin contractat el Servei de formació i documentació tindran un descompte del 25% sobre el preu que s’aplicarà automàticament en el moment de formalitzar-se la reserva.

Contactes