Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Agenda

IX Curs de Dret Marítim

IX Curs de Dret Marítim
  • Data inici: 12-01-2015
  • Data finalització: 18-02-2015
  • Lloc: Aula 61, 6ª planta de la seu col·legial (c/ Mallorca, 283)
  • Horari: Dilluns i dimecres de 19.00 a 21.00 hores
Organitza: Secció de Dret Marítim

12/01/15 Presentació del curs
Conferència magistral:  La nova Llei de Navegació Marítima
Jaime Rodrigo de Larrucea
Advocat. President de la Secció de Dret Marítim de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona. Professor de Dret Marítim (UPC)

14/01/15 Dret Marítim. Concepte i fonts. Notes característiques. El procés d’unificació del Dret Marítim. La reforma del Dret Marítim Espanyol: del Llibre III del Codi de Comerç al Projecte de Llei General de Navegació Marítima.
Andres Candomeque
Advocat

19/01/15 Elements personals del negoci marítim. L’empresari de la navegació: el navilier. La figura jurídica del capità de buc. La responsabilitat del navilier: supòsits i àmbit de responsabilitat. Els col·laboradors del navilier: l’agent consignatari, empreses estibadores, transitaris, NVOCC’S, operadors logístics, etc.
Josep Bertran i Fornós
Advocat

21/01/15 Elements reals del negoci marítim. El buc. Concepte i naturalesa jurídica. Publicitat i registre. Els registres especials. Contractes de construcció i compravenda de bucs. La financiació del buc. Els instruments de foment de la indústria marítima: el Tonnage Tax i altres.
Albert Prats Ribas
Advocat.

26/01/15 Administració marítima. Organització i distribució de competències en matèria marítima. El domini públic marítim: relació de béns, la seva protecció i la seva utilització. El sistema portuari espanyol: règim jurídic i estructura organitzativa. Utilització del domini públic portuari: concessions i autoritzacions. Serveis portuaris i comercials.
Josep Lluís Díez Besora
Advocat. Professor Associat de Dret Marítim de la Universitat Rovira i Virgili. Cap de Domini Públic de l’Autoritat Portuària de Tarragona

28/01/15 Contractes d’utilització del buc. Arrendament de buc (Bareboat Charter), noliejar per viatge (Voyage-Charter) i noliejar per temps (Time-Charter). Transport en règim de coneixement d’embarcament. Altres contractes d’utilització del buc: contracte de passatge, contracte de remolc i contracte de practicatge. Altres contractes d’explotació del buc: Slot Charter, COA’S, etc.
Laura Maniega Jáñez
Advocada. Vocal de la Secció de Dret Marítim de l’ICAB

02/02/15 Contracte de Transport Marítim en règim de coneixement d’embarcament. Contingut i funcions del coneixement d’embarcament. Documents similars i complementaris del coneixement d’embarcament. El règim de responsabilitat del portador marítim: supòsits i limitació de responsabilitat. El contracte de transport multimodal.
Isidre Galobart Regàs
Advocat

04/02/15 Dret dels accidents de la navegació. Abordatge. Avaries simples i comunes. Justificació i liquidació d’avaries grans. Regles de York i Amberes. El salvament marítim: la LAS i el LOF.. Estudi particular de la contaminació marina. Esquemes indemnitzatoris i cobertures asseguratícies existents
Tomás Fernández-Quirós Tuñón
Advocat

09/02/15 Casos Pràctics- Assegurança-P&I.
James McKinnell
Solicitor Hispania P&I

11/02/15 Dret d’assegurança marítima. Assegurança de casc i assegurança de mercaderia. Cobertures “All Risks”. Les clàusules de l’Institut d’Assegurances de Londres. L’assegurança de protecció i indemnització (P&I).
Bernardo González González
Cap Subscripció de Marítim, Aviació i Transports de Generali
Ana Mestre Ruiz
Advocada

16/02/15 Dret Processal Marítim. Jurisdicció. Arbitratge. Fòrums d’arbitratge. Els procediments de limitació de responsabilitat. L’embargament preventiu de bucs. Altres especialitats processals. La protesta de mar (note of protest).
Ignacio de Ros Sopranis.
Advocat

18/02/15 Dret Penal del Mar. La delimitació i protecció jurídico-penal en els supòsits de contaminació marina. Altres il·lícits penals: la pirateria
Guillermo Benlloch
Magistrat del Jutjat Penal núm. 27 de Barcelona

PREU:
Col·legiats ICAB Edat més de 65 anysGratuït
Col·legiats ICAB col·legiats menys de 3 anys 70,00€
Col·legiats ICAB col·legiats menys de 5 anys 100,00€
Col·legiats ICAB col·legiats més de 5 anys 175,00€
No Col·legiats ICAB 350,00€

Contactes