Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Agenda

X Curs de Dret Marítim

X Curs de Dret Marítim
  • Data inici: 26-01-2016
  • Data finalització: 03-03-2016
  • Lloc: Aula 61, 6a planta de la seu col·legial (c/ Mallorca, 283)
  • Horari: Dimarts i dijous de 19.00 a 21.00 hores
Organitza: Secció de Dret Marítim

26/01/16 Presentació del curs
Conferència Magistral:  La nova Llei de Navegació Marítima

· Jaime Rodrigo de Larrucea. Advocat. President de la Secció de Dret Marítim de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona. Professor de Dret Marítim (UPC)

28/01/16 Dret Marítim. Concepte i fonts. Notes característiques. El procés d’unificació del Dret Marítim. La reforma del Dret Marítim Espanyol: del Llibre III del Codi de Comerç al Projecte de Llei General de Navegació Marítima.
· Andres Candomeque. Advocat

02/02/16 Elements personals del negoci marítim. L’empresari de la navegació: el navilier. La figura jurídica del capità de buc. La responsabilitat del navilier: supòsits i àmbit de responsabilitat. Els col·laboradors del navilier: l’agent consignatari, empreses estibadores, transitaris, NVOCC’S, operadors logístics, etc.
· Josep Bertran i Fornós. Advocat

04/02/16 Elements reals del negoci marítim. El buc. Concepte i naturalesa jurídica. Publicitat i registre. Els registres especials. Contractes de construcció i compravenda de bucs. La financiació del buc. Els instruments de foment de la indústria marítima: el Tonnage Tax i altres.
· Albert Prats Ribas. Advocat.

09/02/16 Administració marítima. Organització i distribució de competències en matèria marítima. El domini públic marítim: relació de béns, la seva protecció i la seva utilització. El sistema portuari espanyol: règim jurídic i estructura organitzativa. Utilització del domini públic portuari: concessions i autoritzacions. Serveis portuaris i comercials.
· Josep Lluís Díez Besora. Advocat. Professor Associat de Dret Marítim de la Universitat Rovira i Virgili. Cap de Domini Públic de l’Autoritat Portuària de Tarragona

11/02/16 Contractes d’utilització del buc. Arrendament de buc (Bareboat Charter), noliejar per viatge (Voyage-Charter) i noliejar per temps (Time-Charter). Transport en règim de coneixement d’embarcament. Altres contractes d’utilització del buc: contracte de passatge, contracte de remolc i contracte de practicatge. Altres contractes d’explotació del buc: Slot Charter, COA’S, etc.
· Laura Maniega Jáñez. Advocada. Vocal de la Secció de Dret Marítim de l’ICAB

16/02/16 Contracte de Transport Marítim en règim de coneixement d’embarcament. Contingut i funcions del coneixement d’embarcament. Documents similars i complementaris del coneixement d’embarcament. El règim de responsabilitat del portador marítim: supòsits i limitació de responsabilitat. El contracte de transport multimodal.
· Isidre Galobart Regàs. Advocat

18/02/16 Dret dels accidents de la navegació. Abordatge. Avaries simples i comunes. Justificació i liquidació d’avaries grans. Regles de York i Amberes. El salvament marítim: la LAS i el LOF. Estudi particular de la contaminació marina. Esquemes indemnitzatoris i cobertures asseguratícies existents
· Tomás Fernández-Quirós Tuñón. Advocat

23/02/16 Casos Pràctics- Assegurança-P&I.
· James McKinnell. Solicitor Hispania P&I

25/02/16 Dret d’assegurança marítima. Assegurança de casc i assegurança de mercaderia. Cobertures “All Risks”. Les clàusules de l’Institut d’Assegurances de Londres. L’assegurança de protecció i indemnització (P&I).
· Bernardo González González. Cap Subscripció de Marítim, Aviació i Transports de Generali
· Ana Mestre Ruiz. Advocada

01/03/16 Dret Processal Marítim. Jurisdicció. Arbitratge. Fòrums d’arbitratge. Els procediments de limitació de responsabilitat. L’embargament preventiu de bucs. Altres especialitats processals. La protesta de mar (note of protest).
· Ignacio de Ros Sopranis. Advocat

03/03/16 Dret Penal del Mar. La delimitació i protecció jurídico-penal en els supòsits de contaminació marina. Altres il·lícits penals: la pirateria
· Guillermo Benlloch. Magistrat del Jutjat Penal núm. 27 de Barcelona

Contactes