Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Agenda

Curs sobre Dret, Periodisme i Internet

Curs sobre Dret, Periodisme i Internet
  • Data inici: 04-02-2020
  • Data finalització: 13-02-2020
  • Lloc: Aula 74, 7a planta de la seu de l'ICAB, c/ Mallorca, 283
  • Horari: De les 14.00h a les 16.00h
Secció de Drets de Propietat Intel·lectual i Drets d'Imatge

OBJECTIUS DEL CURS

El propòsit d’aquest curs és conèixer els aspectes legals més rellevants que afecten a la pràctica del periodisme i analitzar com es resolen les qüestions jurídiques rellevants, conseqüència de la col·lisió entre l’exercici de les llibertats informatives i els drets de la personalitat, especialment en les xarxes socials i Internet.


04/02/20 - MÒDUL 1. Dret i periodisme
Societat digital i l’exercici del periodisme. Principals eines per l’exercici del periodisme. Afectacions legals de les noves tecnologies a l’exercici del periodisme (Intel·ligència artificial, Big data, blockchain, drons, realitat augmentada, virtual i mixta, gamificació i videojocs, entre d’altres). Internet profunda i fosca.

Xavier Salla García, Advocat i Doctor en Dret, Periodista i Professor de la UAB.


06/02/20 - MÒDUL 2. Les llibertats informatives
La llibertat d’expressió i el dret a la informació. Marc jurídic, internacional, Europeu i espanyol. Drets connectats: el dret a informar, creacions literàries, artístiques, científiques i tècniques, la llibertat de càtedra, la prohibició de censura, la clàusula de consciència i el secret professional. Drets, límits i garanties jurisdiccionals de les llibertats informatives. Dret de rectificació. Fake news.

Sergio de Juan-Creix, Advocat especialitzat en Propietat Intel·lectual y professor de l’assignatura de règim jurídic de la comunicació de la UOC


11/02/20 - MÒDUL 3. Drets de la personalitat
Drets de la personalitat. Concepte i protecció. La reputació personal i corporativa. Honor, intimitat, imatge personal, autodeterminació informativa. Aplicació a l’exercici de la professió periodística. Dret de rectificació i dret a l’oblit. Continguts nocius i il·legals a Internet. Dret a l’oblit i mitjans de comunicació. 

Jordi Bacaria Martrus, Advocat


13/02/20 - MÒDUL 4. Conflictes més habituals en periodisme
Drets d’imatge, drets de propietat intel·lectual. Intromissions legítimes i il·legítimes. Revelació de secrets, intromissió il·legítima, secret de les comunicacions, la intimidació, la censura, la demanda i la querella com a eina per coartar al periodista. Accessos a registres. La “prova il·lícita”. El judici paral·lel. Periodisme Vs judicatura. Exemples pràctics.

Myriam Otaola, Advocada especialitzada en Propietat Intel·lectual

PREU:
DescripcióImportImport amb descompte*
Col·legiats/des ICAB col·legiats/des menys de 3 anys 50,00€ 37,50€
DescripcióImportImport amb descompte*
Persones Associades 50,00€ 37,50€
DescripcióImportImport amb descompte*
Col·legiats/des ICAB col·legiats/des menys de 5 anys 70,00€ 52,50€
DescripcióImportImport amb descompte*
Col·legiats/des ICAB col·legiats/des mes de 5 anys 110,00€ 82,50€
DescripcióImport
No Col·legiats/des ICAB 165,00€

(*) Els col·legiats/des que tinguin contractat el Servei de formació i documentació tindran un descompte del 25% sobre el preu que s'aplicarà automàticament en el moment de formalitzar-se la reserva.

Contactes