Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Agenda

XII Curs de Dret Marítim

XII Curs de Dret Marítim
  • Data inici: 08-01-2018
  • Data finalització: 14-02-2018
  • Lloc: Aula 72, 7a planta de la Seu ICAB (C/Mallorca 283)
  • Horari: dilluns i dimecres de 19 a 21 hores
Organitza: Secció de Dret Marítim - Comissió de Cultura

PROGRAMA XII CURS DE DRET MARÍTIM

Dates: dilluns i dimecres, del 8 de gener al 14 de febrer de 2018

08/01/2018 

Presentació del curs

Conferència Magistral: La nova Llei de Navegació Marítima

Jaime Rodrigo de Larrucea, Advocat. President de la Secció de Dret Marítim de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona. Professor de Dret Marítim (UPC). Acadèmic numerari RAED.

10/01/2018

 Dret Marítim. Concepte i fonts. Notes característiques. El procés d’unificació del Dret Marítim. La reforma del Dret Marítim Espanyol: del Llibre III del Codi de Comerç al Projecte de Llei General de Navegació Marítima.

Juan Pablo Pezzano, Advocat

15/01/2018

Elements reals del negoci marítim. El buc. Concepte i naturalesa jurídica. Publicitat i registre. Els registres especials. Contractes de construcció i compravenda de bucs. La financiació del buc. Els instruments de foment de la indústria marítima: el Tonnage Tax i altres.

Albert Prats Ribas, Advocat

17/01/2018

Elements personals del negoci marítim. L’empresari de la navegació: el navilier. La figura jurídica del capità de buc. La responsabilitat del navilier: supòsits i àmbit de responsabilitat. Els col·laboradors del navilier: l’agent consignatari, empreses estibadores, transitaris, NVOCC’S, operadors logístics, etc.

José María Rueda, Advocat

22/01/2018

Administració marítima. Organització i distribució de competències en matèria marítima. El domini públic marítim: relació de béns, la seva protecció i la seva utilització. El sistema portuari espanyol: règim jurídic i estructura organitzativa. Utilització del domini públic portuari: concessions i autoritzacions. Serveis portuaris i comercials.

Josep Lluís Díez Besora, Advocat. Professor Associat de Dret Marítim de la Universitat Rovira i Virgili. Cap de Domini Públic de l’Autoritat Portuària de Tarragona

24/01/2018

Contractes d’utilització del buc. Arrendament de buc (Bareboat Charter), noliejar per viatge (Voyage-Charter) i noliejar per temps (Time-Charter). Transport en règim de coneixement d’embarcament. Altres contractes d’utilització del buc: contracte de passatge, contracte de remolc i contracte de practicatge. Altres contractes d’explotació del buc: Slot Charter, COA’S, etc.

Jaime Rodrigo de Larrucea, Advocat. President de la Secció de Dret Marítim de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona. Professor de Dret Marítim (UPC). Acadèmic numerari RAED.     

29/01/2018 

Contracte de Transport Marítim en règim de coneixement d’embarcament. Contingut i funcions del coneixement d’embarcament. Documents similars i complementaris del coneixement d’embarcament. El règim de responsabilitat del portador marítim: supòsits i limitació de responsabilitat. El contracte de transport multimodal.

Josep Bertran i Fornós, Advocat   

31/01/2018 

Dret dels accidents de la navegació. Abordatge. Avaries simples i comunes. Justificació i liquidació d’avaries grans. Regles de York i Amberes. El salvament marítim: la LAS i el LOF.. Estudi particular de la contaminació marina. Esquemes indemnitzatoris i cobertures asseguratícies existents

Jaime Rodrigo de Larrucea, Advocat. President de la Secció de Dret Marítim de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona. Professor de Dret Marítim (UPC). Acadèmic numerari RAED.

05/02/2018

Dret d’assegurança marítima. Assegurança de casc i assegurança de mercaderia. Cobertures “All Risks”. Les clàusules de l’Institut d’Assegurances de Londres. L’assegurança de protecció i indemnització (P&I).

Andres Candomeque, Advocat  

07/02/2018

Pràctics- Assegurança-P&I.       

James McKinnell, Solicitor Hispania P&I

12/02/2018

Dret Processal Marítim. Jurisdicció. Arbitratge. Fòrums d’arbitratge. Els procediments de limitació de responsabilitat. L’embargament preventiu de bucs. Altres especialitats processals. La protesta de mar (note of protest).

Anna Mestre Ruiz, Advocada       

14/02/2018

Dret Penal del Mar. La delimitació i protecció jurídico-penal en els supòsits de contaminació marina. Altres il·lícits penals: la pirateria

Guillermo Benlloch, Magistrat del Jutjat Penal núm. 27 de Barcelona               

 

DURADA

24 HORES LECTIVES

PREU INSCRIPCIÓ

 

Preu inscripció

(*)Preu amb descompte 25%

 No col·legiats a l’ICAB

325€

325€

 Col·legiats a l’ICAB:          

220€

165€

 Col·legiats a l’ICAB els últims 5 anys

135€

101.25€

 Col·legiats a l’ICAB els últims 3 anys

90€

67.50€

 Associats

90e

37.50€

 Col·legiats majors de 65 anys

Gratuït

Gratuït

(*) Els col·legiats/des que tinguin contractat el Serveis de formació i documentació tindran un descompte del 25% sobre el preu que s’aplicarà automàticament en el moment de formalitzar-se la reserva.

CERTIFICAT

En finalitzar el curs es lliurarà un certificat d’assistència a aquells alumnes que hagin assistit a un 50% de les hores lectives. Es lliurarà certificat amb aprofitament als alumnes que hagin assistit al 80%.

TRÀMITS PER FORMALITZAR LA INSCRIPCIÓ

 

 

 

FER RESERVA DE PLAÇA

Omplir la butlleta d’inscripció per internet (www.icab.cat), o bé la podeu enviar per correu electrònic a (cultura@icab.cat), per fax al número 93 487 16 49, o per correu ordinari a Comissió de Cultura de l’ICAB. També es pot portar personalment al Centre de Formació de la seu col·legial. Per a qualsevol dubte o aclariment podeu trucar al telèfon 93 496 18 80

 

UNA VEGADA REALITZADA LA RESERVA DE PLAÇA ES PODRÀ FER EL PAGAMENT.

 

 

PAGAMENT

TERMINI: 5 dies hàbils des del moment de la reserva de plaça.

FORMES DE PAGAMENT

Ingrés o transferència bancària al compte:

IBAN:ES5931910500084579155328 - BIC:BCOEESMM191 de Caixa d’Advocats, indicant nom i cognoms de l’alumne i nom del curs.

Targeta de crèdit, presencialment a Comissió de Cultura (Centre de Formació, Mallorca, 281) o telefònicament al núm. 93 496 18 80

 

  • En cas que no es realitzi el pagament en el termini de 5 dies hàbils s’anul·larà la reserva.
PREU:
DescripcióImportImport amb descompte*
Col·legiats ICAB Edat mes de 65 anysGratuït 0,00€
DescripcióImportImport amb descompte*
Col·legiats ICAB col·legiats menys de 3 anys 90,00€ 67,50€
DescripcióImportImport amb descompte*
Persones Associades 90,00€ 67,50€
DescripcióImportImport amb descompte*
Col·legiats ICAB col·legiats menys de 5 anys 135,00€ 101,25€
DescripcióImportImport amb descompte*
Col·legiats ICAB col·legiats 220,00€ 165,00€
DescripcióImport
No Col·legiats ICAB 325,00€

(*) Els col·legiats/des que tinguin contractat el Servei de formació i documentació tindran un descompte del 25% sobre el preu que s’aplicarà automàticament en el moment de formalitzar-se la reserva.

Contactes