Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Agenda

Curs d'Especialització en Dret de l'entreteniment i d'imatge

Curs d'Especialització en Dret de l'entreteniment i d'imatge
  • Data inici: 18-02-2020
  • Data finalització: 07-04-2020
  • Lloc: Aula74, 7a planta ICAB (C/Mallorca, 283)
  • Horari: Dimarts i dijous de 19 a 21 hores
Organitza: Secció de Drets de Propietat Intel·lectual i Drets d’Imatge

Aspectes jurídics de la industria cultural i de l’entreteniment. Derivacions legals i de negoci de la convergència de medis, continguts i tecnologies.

MÒDUL D’INTRODUCCIÓ

18/02/20 Presentació del Curs
Marta Insua Berdún. Presidenta de la Secció de Drets de Propietat Intel·lectual i Drets d’Imatge. 

El Dret de l’Entreteniment com a dret autònom regulador de l’Industria de l’Entreteniment 

MÒDUL 1: DRETS INTANGIBLES I CONTINGUTS DIGITALS

18/02/20 La propietat intel·lectual en el dret de l’entreteniment i en el nou escenari digital. L’adaptació del Copyright a Internet. Llicencies Copyleft. Registres de Propietat Intel·lectual online i of line.  
Abel Garriga Moyano. Advocat

20/02/20 La protecció de la creativitat. Subjectes i objectes de la propietat intel·lectual. Drets morals i Drets d’explotació. Duració i límits.  
Eva Sòria Puig. Gestora cultural i investigadora

25/02/20 Obres derivades de produccions editorials. Transformació d'obres escrites a formats televisius o cinematogràfic. 
Sydney Borjas. Director de Scenic Rights

27/02/20 Protecció dels signes distintius. Marques i dominis a Internet. Arbitratge sobre noms de domini. Signes distintius. Protecció de les marques i dels drets de propietat intel·lectual en la moda, el cinema, la televisió i Internet. Patents i secrets empresarials. 
Gerard de Lucas Abril. Advocat

03/03/20 La digitalització de l’obra musical i la seva transmissió per xarxes de comunicació. Els nous agents i models d'edició i distribució digital de música. Plataformes de continguts i llicències d’explotació. Protecció dels drets d'autor i connexes en l'streaming, les descàrregues i la compartició de continguts. Directiva del Copyright. 
Eva Faustino Ribas. Advocada

05/03/20 Negoci i condicions legals i de mercat per a l’explotació de productes i activitats de licensing i merchandising derivats de l’audiovisual/entertainment, d’obres d’animació/videojocs. 
Santiago Nadal Arce. Advocat

MÒDUL 2: DRETS DE LA PERSONALITAT 

10/03/20 La imatge com a Privacy right i com a property right. Drets d’imatge i publicitat. Clausulat del contracte d’Endorsement. Merchandising d’imatge. La imatge en la Llei 1/82, en la reforma del codi penal i en la nova llei de seguretat ciutadana.
Dret a la imatge (difamació, dret de la privacitat, publicitat, llibertat d’ expressió, dret a la informació). La imatge a Internet i a les xarxes socials. Continguts nocius i il·legals a Internet. Reputació legal online i protecció de la imatge personal: instruments jurídics. El dret a l’oblit. 
Jordi Bacaria Martrus. Advocat 

MÒDUL 3: SPORTS & ENTERTAINMENT

12/03/20 Dret esportiu. Empreses i entitats esportives. Mecenatge, patrocini i esponsorització. Contractació d’esportistes i representació. Contractació  i Representació d’esportistes. 
Cristina Belloque Acauso. Cap de Serveis Jurídics FC BARCELONA

17/03/20 L'explotació audiovisual dels esdeveniments esportius. Titularitat dels drets. Límits al dret de la informació versus entreteniment. Drets dels jugadors/participants. 
Anna Guix Tornos. Advocada

MÒDUL 4: CONTINGUTS AUDIOVISUALS, MUSICALS I EDITORIALS

19/03/20 L’industria del cinema i la televisió. Contractes de producció, distribució i finançament. La propietat intel·lectual en l’obra audiovisual i multimèdia. Contractació cadenes-productores. 
Thaïs Tarragó Van Wijk. Advocada (pendent de confirmar)

24/03/20 Documentació de les diferents cessions de drets de propietat intel·lectual i d’imatge sobre elements que s’incorporen a les produccions audiovisuals. Documentals i altre formats. 
Carles Viñas Llebot. Advocat (Pendent de confirmar)

26/03/20 Regulació i gestió de continguts musicals: drets d´autor i drets connexos. Contractes de cessió de drets musicals: contracte d´edició musical, contracte discogràfic, contracte de sincronització. Gestió col·lectiva de drets; drets de gestió col·lectiva obligatòria i drets de remuneració. Novetats legislatives y “value gap”. 
Eric Jordi Cubells. Advocat

31/03/20 Els mitjans de comunicació. Televisió,  premsa i mitjans escrits. Control i regulació. Protecció judicial de formats televisius i radiofònics. 
Victor Blasco Arasanz. Advocat

02/04/20 Dret audiovisual i publicitat. Continguts audiovisuals, musicals i editorials. La publicitat en les obres audiovisuals. Publicitat in game. L’Autoregulació en Publicitat. Competència deslleial. La publicitat en entorns tecnològics. La publicitat comportamental i la publicitat en xarxes socials. Comunicacions comercials mitjançant tècniques de comunicació a distància
Mónica López Gómez. Advocada

07/04/20 El règim jurídic dels videojocs. 
Manuel Martinez Ribas. Advocat 

PREU:
DescripcióImportImport amb descompte*
Col·legiats/des ICAB Edat mes de 65 anysGratuït 0,00€
DescripcióImportImport amb descompte*
Col·legiats/des ICAB col·legiats/des menys de 3 anys 112,00€ 84,00€
DescripcióImportImport amb descompte*
Persones Associades 112,00€ 84,00€
DescripcióImportImport amb descompte*
Col·legiats/des ICAB col·legiats/des menys de 5 anys 167,00€ 125,25€
DescripcióImportImport amb descompte*
Col·legiats/des ICAB col·legiats/des mes de 5 anys 278,00€ 208,50€
DescripcióImport
No Col·legiats/des ICAB 417,00€

(*) Els col·legiats/des que tinguin contractat el Servei de formació i documentació tindran un descompte del 25% sobre el preu que s'aplicarà automàticament en el moment de formalitzar-se la reserva.

Contactes