Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Agenda

XIX Curs de Dret Farmacèutic

XIX Curs de Dret Farmacèutic
  • Data inici: 21-02-2017
  • Data finalització: 25-04-2017
  • Lloc: Aula 73, 7a planta de la seu col·legial (c/ Mallorca 283)
  • Horari: Dimarts i dijous de 19.00 h a 21.00 hDies 11 i 13 d’abril NO CLASSE per setmana santa
Organitza: Secció de Dret Sanitari

21/02/17 - PRESENTACIÓ DEL CURS
L’OFICINA DE FARMÀCIA: Problemàtica actual. 
Mercè Gras i Balaguer, Advocada del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Barcelona

23/02/17 - DISTRIBUCIÓ i DISPENSACIÓ DE MEDICAMENTS: La distribució i dispensació farmacèutica en la Llei de 29/2006, de 26 de Juliol, de Garanties i Ús Racional dels Medicaments i Productes Sanitaris. Real Decreto 824/2010. Dispensació, receptes, genèrics i elaboració de Formules Magistrals. Dipòsits de medicaments.
Marcos Vinzia Portabella, Advocat

28/02/17 -  FARMACIOLES RURALS I DIPÒSITS DE MEDICAMENTS
Mercè Vidal Arquero. Secció d'Ordenació Farmacèutica del Servei d'Ordenació i Qualitat Farmacèutica

02/03/17 - SERVEI DE FARMÀCIA HOSPITALÀRIA I CONTRACTACIÓ PÚBLICA: Serveis de Farmàcia Hospitalària (Organització, Comissió de Compres). Llei de Contractes amb el Sector Públic. Requisits i procediments de contractació. El contracte de subministra, en particular de medicaments i productes sanitaris.
Josep Ribas Sala, Cap del Servei de la Farmàcia del Hospital Clínic de Barcelona

07/03/17 - INSPECCIÓ SANITARIA: competències Generalitat, control G.M.P., criteris d’inspecció, llicències.
Salvador Cassany Pou, Cap de Servei de Control Farmacèutic i Productes Sanitaris. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya

09/03/17 - ASSAJOS CLÍNICS: Normativa aplicable i anàlisi jurídic i pràctic del consentiment informat, protecció de dades, comitès ètics i dictamen únic, aprovació administrativa, protecció de la propietat industrial, responsabilitat.
Carme Esteve Morgades, Sanofi
Emma Granados Serra, Sanofi

14/03/17 -  REGISTRE DE LABORATORIS I MEDICAMENTS D’ÚS HUMÀ: Autorització com a laboratori farmacèutic: tipologia, requisits i obligacions. Representant legal del titular de l’autorització de comercialització de medicaments. El medicament d’ús humà i els diferents procediments de registre i autorització. Reial Decret 1345/2007.
Silvia Martín Padilla, Director, Regulatory Affairs, Grupo Ferrer

16/03/17 – FINANÇAMENT DE MEDICAMENTS: Criteris i procediment inclusió en la prestació farmacèutica del Servei Nacional de Salut. Procediment de fixació de preus. Variacions i revisions de finançament i preus. Sistema de preus de referència. Prescripció per principi actiu, substitució de medicaments. Finançament d’altres productes dintre del Servei Nacional de Salut.
Margot Subirats i Espinalt, Advocada

21/03/17 - FARMACOVIGILÀNCIA MEDICAMENTS ÚS HUMÀ: Concepte i obligacions del titular de l’autorització de comercialització i de la persona de contacte de farmacovigilància. Sistema Espanyol de Farmacovigilància. Modificació de l’autorització per motius de farmacovigilància. Estudis post-autorització. Acords de farmacovigilància. Especial incidència Reial Decret 577/2013 de 26 de Juliol.
Sònia López Sánchez, Drug Safety Manager  ASPHALION, S.L.

23/03/17 - MEDICAMENTS VETERINARIS: El medicament veterinari i els diferents procediments de registre i autorització (Agència Espanyola i Agència Europea). Sistema Espanyol de Farmacovigilància de medicaments veterinaris. Prescripció i dispensació. Especial incidència Reial Decret 544/2016. Revisió legislativa i Principals novetats de la Llei 10/2013 de garanties sanitàries i ús racional dels medicaments i productes sanitaris.
Mireia Núñez de Prado i Escarrà, Directora Tècnica, Andersen

28/03/17 – CONTRACTES EN L’ÀMBIT FARMACÈUTIC: Contractes de llicència i de distribució de medicaments: llicència, co-desenvolupament, distribució, co-marketing, co-promoció; principals punts de negociació i clàusules més rellevants.
Marta Pons de Vall Alomar, Advocada.

30/03/17 -  RESPONSABILITAT TRACTAMENTS FARMACOLOGICS: Productes de prescripció. Formules magistrals i productes oficinals. Especialitats Farmacèutiques Publicitàries. Productes homeopàtics. Herbes medicinals. Casos a on demanar el document de consentiment
Marià Gómez Jara, Advocat

04/04/17 -  SISTEMA D’AUTOREGULACIÓ DE FARMAINDÙSTRIA: El “Código Español de Buenas Prácticas de Promoción de Medicamentos y de Interrelación de la Industria Farmacéutica con los Profesionales Sanitarios”  i el “Código Español de Buenas Prácticas de Interrelación de la Industria Farmacéutica con las Organizaciones de Pacientes”. Sistema de resolució de conflictes: funcions de la Unitat de Supervisió Deontològica, de la Comissió Deontològica i del Jurat d’Autocontrol.
Francesc Montañá Puig, Director Metge i Responsable de la Unitat de Codi Deontològic del Laboratori Angelini

06/04/17 -  PUBLICITAT DE CENTRES I ESTABLIMENTS SANITARIS
Manel Rabanal Tornero. Secció d'Ordenació Farmacèutica del Servei d'Ordenació i Qualitat Farmacèutica.

18/04/17 - INDÚSTRIA FARMACÈUTICA I DRET DE LA COMPETÈNCIA: Conductes prohibides Relacions amb Majoristes i amb distribuïdors. Importacions paral·leles.
Valeria Enrich Schröder, Advocada

20/04/17 - PRODUCTES SANITARIS: Empreses fabricants, importadores i comercialitzadores de productes sanitaris. Tipologia i classificació dels productes sanitaris. Obtenció marcat CE. Requisits comercialització i promoció. Requisits i procediment finançament. Sistema d’autoregulació de FENIN. Nous reglaments europeus de Productes Sanitaris.
Montserrat Llopart Vidal, Advocada

25/04/17 -  COSMÈTICS: La legislació de Cosmètics amb el nou Reglament Europeu: I) Els cosmètics: què són i perquè serveixen; II) breu evolució històrica de la legislació de cosmètics espanyola; III) Marc legal actual: Conceptes Generals. Responsabilitats. Posta al mercat de cosmètics. Etiquetat. Publicitat y promoció. Productes d’Higiene Personal. Importància dels Annexes. Implicacions i conseqüències pràctiques de la implantació del Reglament.
Miquel Carreras Coma, Doctor en Farmàcia. Acadèmic Corresponent de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya.

PREU:
DescripcióImportImport amb descompte*
Col·legiats ICAB Edat mes de 65 anysGratuït 0,00€
DescripcióImportImport amb descompte*
Persones Associades 130,00€ 97,50€
DescripcióImportImport amb descompte*
Col·legiats ICAB col·legiats menys de 3 anys 130,00€ 97,50€
DescripcióImportImport amb descompte*
Col·legiats ICAB col·legiats menys de 5 anys 200,00€ 150,00€
DescripcióImportImport amb descompte*
Col·legiats ICAB col·legiats mes de 5 anys 320,00€ 240,00€
DescripcióImport
No Col·legiats ICAB 475,00€

(*) Els col·legiats/des que tinguin contractat el Servei de formació i documentació tindran un descompte del 25% sobre el preu que s’aplicarà automàticament en el moment de formalitzar-se la reserva.

Contactes