Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Agenda

e-Learning ICAB - Curs sobre la reforma del sistema de valoració del dany corporal en accidents de trànsit. Edició octubre 2016

e-Learning ICAB - Curs sobre la reforma del sistema de valoració del dany corporal en accidents de trànsit. Edició octubre 2016
 • Data inici: 31-10-2016
 • Data finalització: 12-12-2016
 • Lloc: Docència virtual
 • Horari: Docència virtual
  Places exhaurides. Podeu enviar un e-mail a elearning@icab.cat amb les vostres dades personals per si hi hagués alguna baixa.
Organitza: Comissió de Cultura de l'ICAB

DATES

· Coneix l’entorn (us donarem les eines per tal que us familiaritzeu amb la plataforma): Del 24 al 26 d'octubre 2016
· Docència: Del 26 d'octubre al 12 de desembre de 2016
· Organitzador: Comissió de Cultura de l'ICAB
· Horari: Durada 50 hores de treball per a l'estudiant
· Autoria i consultoria: Xavier Coca Verdaguer. Advocat.

El 22 de setembre de 2015 es va publicar finalment al BOE l’esperadíssima reforma del Sistema Valoratiu de Perjudicis Personals derivats d’Accidents de Circulació, vigent des de l’any 1995, en la seva redacció actual inclosa en el RDL 8/2004, de 29 d’octubre, modificada per la Llei 21/2007, d’11 de juliol, també mal coneguda com la Reforma del Barem.

Aquesta reforma es caracteritza no per ser un simple ajust més en les conegudes taules de puntuació mèdica del sistema anterior, sinó per ser la major promulgació de normes jurídiques sobre la valoració del dany des que entrà en vigor al nostre país el sistema de barems, ara ja fa 20 anys, convertint-se la Llei 35/2015 en un complet sistema legal on no només es desenvolupa de forma raonada i vertebrada un vertader sistema de càlcul del dany moral derivat d’un accident de trànsit, sinó que per primera vegada en la història del nostre país s’instauren i es desenvolupen regles jurídiques i mètodes de càlcul del lucre cessant derivat tant de les lesions permanents com de la mort.

Conèixer aquest sistema, els seus principis i els nous drets i procediments que instaura serà fonamental per al futur del dret de danys, no només dels derivats dels accidents de trànsit, sinó també dels personals derivats de qualsevol fet amb responsabilitat civil, no pel seu obligat compliment fora d’aquest àmbit, és clar, però sí pels efectes orientatius de mínims que de ben segur s’expandiran en tot el nostre sistema legal general, per la qual cosa conéixer el seu funcionament i correcta aplicació es converteix en obligatori per a qualsevol advocat que vulgui dur a terme amb garanties qualsevol tema on la responsabilitat civil amb danys personals hi estigui present.

Mitjançant aquest curs, s’ofereix conèixer no només la nova regulació legal del nou sistema, sinó també la seva filosofia i la posada en pràctica d’aquesta nova eina jurídica que de ben segur revolucionarà el sistema legal i jurisdiccional del dret de danys del nostre país i possiblement dels països del nostre entorn.

OBJECTIUS

1. Anàlisi en profunditat de les novetats més significatives que la Llei 35/2015  de 22 de setembre aporta
2. Conseqüències i aplicacions pràctiques derivades de la reforma
        
CONTINGUT. PROGRAMA

MÒDUL 1. PRINCIPIS I DISPOSICIONS GENERALS DEL SISTEMA
1. Principis fonamentals: restitució integral del dany, vertebració i objectivació.
2. Danys objecte de valoració i aplicació del sistema. Subjectes perjudicats.
3. El principi de transparència i els deures recíprocs de col·laboració. Moments per a la determinació de les circumstàncies del dany i de la quantia resarcitòria. Renda vitalícia. Actualitzacions
4. Definicions i introducció a les principals novetats del sistema de valoració del dany corporal. Esquema general: perjudici personal bàsic, perjudici personal particular i perjudici patrimonial en els casos de mort, seqüeles i lesions temporals.
5. Modificació de les regles de responsabilitat civil. La capacitat de culpa civil i l’especial règim del menor de 14 anys.

MÒDUL 2. REGLES PER A LA VALORACIÓ DE LES INDEMNITZACIONS PER CAUSA DE MORT
1. Regles generals. Categories de perjudicats. Unitat familiar: el prop parent (allegado) i l’especial situació de les víctimes amb dedicació a les tasques de la llar en el perjudici patrimonial.
2. Perjudici personal basic
3. Perjudici personal particular. El perjudici excepcional.
4. Perjudici patrimonial:
a. Dany emergent
b. Lucre cessant: Multiplicant i multiplicador; quotes dels perjudicats; pensions públiques i la dependència econòmica. Casos pràctics.

MÒDUL 3. REGLES PER A LA VALORACIÓ DE LES INDEMNITZACIONS PER SEQÜELES
1. Perjudici personal bàsic I. L’informe mèdic. Seqüeles concurrents, interagravatòries i agravatòries de l’estat previ. Casos pràctics.
2. Perjudici personal bàsic II. El barem mèdic. Novetats principals en l'organització i valoració de les seqüeles. Especial menció a les seqüeles psiquiàtriques. El Perjudici estètic: noves definicions. El nou capítol sobre el sistema cutani.
3. Les seqüeles temporals.
4. Perjudici personal particular I: Danys morals complementaris; perjudici moral per pèrdua de qualitat de vida i el Perjudici excepcional. Casos pràctics
5. Perjudici personal particular II: El perjudici moral per pèrdua de qualitat de vida des del punt de vista mèdic-legal. Mètodes de valoració. Casos pràctics.
6. Perjudici patrimonial:
a. Dany emergent: Despeses assistència sanitària futura; Pròtesis i ortesis; Rehabilitació domiciliària i ambulatòria; Ajudes tècniques o productes de recolzament per a l’autonomia personal; Costos de mobilitat; Ajuda de tercera persona.
b. El lucre cessant: Multiplicant i multiplicador; Els lesionats pendents d’accedir al mercat laboral menors de trenta anys i els dedicats a les tasques de la llar de la unitat familiar. Casos pràctics.

MÒDUL 4. REGLES PER A LA VALORACIÓ DE LES INDEMNITZACIONS PER LESIONS TEMPORALS
1. Perjudici personal bàsic: finalització del procés curatiu i estabilització de la lesió.
2. El perjudici personal particular: perjudici per pèrdua temporal de qualitat de vida i perjudici per intervencions quirúrgiques.
3. Perjudici patrimonial: assistència sanitària, despeses diverses i lucre cessant.
4. El traumatisme menor de la columna vertebral.

MÒDUL 5. NOVETATS DE LA RECLAMACIÓ EXTRAJUDICIAL I LES ALTERNATIVES PROCEDIMENTALS PREVIES AL JUDICI.
1. El nou procediment de reclamació i oferta motivada
2. La intervenció dels Instituts de Medicina Legal i Ciències Forenses en el procés extrajudicial
3. El nou procés de mediació especialitzada en responsabilitat civil i sistema de valoració del dany
4. Les modificacions en la obtenció de la interlocutòria de quantia màxima d’indemnització en el procés penal. Requisits.
5. Règim transitori

LA PLATAFORMA e-Learning

1. Des de l’ICAB, us oferim aquest curs NO presencial. Això implica que les persones que decidiu utilitzar aquest model teniu la motivació d’aprendre i exigeix distribuir el vostre temps per aconseguir un ritme de treball apropiat. També implica una bona dosi d’esforç, voluntat i sobretot constància.

2. Tot està pensat, doncs, perquè vosaltres mateixos us convertiu en protagonistes del vostre procés d’aprenentatge. Vosaltres trieu els dies, horaris, el ritme, la intensitat i el lloc de treball. Tota l’estructura de la Formació i els seus recursos estan a la vostra disposició.

3. Per tal de garantir un procés d’aprenentatge òptim, l’alumne cal que es connecti a la plataforma e-Learning (s’aconsella fer-ho diàriament) per participar de manera activa. Intervenir als debats i als fòrums, fer consultes, seguir l’avaluació contínua i el curs. Per altra banda, els professors consultors s’hi connecten diàriament, de manera que fan de guia del procés formatiu i estimulen l’aprenentatge.

4. Finalment, comentar que, evidentment, la qualitat de la Formació e-Learning mantidrà l'alt nivell habitual de les formacions que fem a l'ICAB, acomplint tots els requisits indispensables per tal d'acomplir la Norma ISO 9001, sistema de qualitat implantat a l’ICAB.

PREU:
DescripcióImportImport amb descompte*
Persones Associades 333,33€ 250,00€
DescripcióImportImport amb descompte*
Col·legiats ICAB col·legiats 333,33€ 250,00€
DescripcióImport
No Col·legiats ICAB 350,00€

(*) Els col·legiats/des que tinguin contractat el Servei de formació i documentació tindran un descompte del 25% sobre el preu que s’aplicarà automàticament en el moment de formalitzar-se la reserva.

Contactes

  • Altres telèfons ICAB 
  Secretaria Tècnica cAmpus ICAB / Màsters Formació
  Mallorca, 283 / Mallorca, 281 (Centre de Formació)
  08037 Barcelona , Barcelona - España

  T. 93 601 12 12 - EXT. 5334 F. 93 215 04 29 E. campus@icab.cat E. masters@icab.cat