Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa

NOTA DE PREMSA: L'ICAB signa un conveni amb l'Associació Europea de Legal Tech (ELTA) per donar suport al desenvolupament d'iniciatives que fomentin la innovació, la transformació digital i un ús adequat de Legal Tech

22/11/2019
Arran d'aquest acord ELTA s'adhereix a la 'Carta de Barcelona pels Drets Digitals de la Ciutadania en l’era Digital’, iniciativa promoguda pel Col·legi de l'Advocacia de Barcelona, sota el mandat de la degana Mª Eugènia Gay, amb l'objectiu d'establir el marc jurídic que ofereixi les garanties als ciutadans i ciutadanes de protecció dels seus drets humans tenint en compte l'imparable avanç tecnològic, que ha comportat, en ocasions, la vulneració de drets, com per exemple, els de privacitat i intimitat, o la possibilitat de l'ús de la tecnologia per a noves formes delictives
NOTA DE PREMSA: L'ICAB signa un conveni amb l'Associació Europea de Legal Tech (ELTA) per donar suport al desenvolupament d'iniciatives que fomentin la innovació, la transformació digital i un ús adequat de Legal Tech

Barcelona, 20 de novembre de 2019. El Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB) i l'Associació Europea de Legal Tech (ELTA) han signat un acord de col·laboració amb l'objectiu d'establir un marc de cooperació a través del qual poder intercanviar coneixements que beneficiïn a ambdues organitzacions, fomentar la formació i el desenvolupament d'iniciatives relacionades amb la transformació digital entre els seus membres, entitats i organitzacions associades.

La signatura de l'acord, l'han realitzat la degana de l'advocacia barcelonina, Mª Eugènia Gay, i el president d’ELTA, Tobias Heining, gràcies a l'impuls de la vicepresidenta d’ELTA María Jesús González-Mirall, i ha comptat amb l'assistència del diputat de la Junta de Govern de l'ICAB responsable de la Comissió de Transformació Digital, Rodolfo Tesone.

Arran de l'acord ELTA s'adhereix a la 'Carta de Barcelona pels Drets Digitals de la Ciutadania en l’era Digital’ -iniciativa promoguda pel Col·legi de l'Advocacia de Barcelona, sota el mandat de la degana Mª Eugènia Gay i que compta amb el suport de nombroses entitats de la societat civil espanyola i internacional- amb l'objectiu d'establir el marc jurídic que ofereixi les garanties als ciutadans i ciutadanes de protecció dels seus drets humans tenint en compte l'imparable avanç tecnològic, que ha comportat, en ocasions, la vulneració de drets, com per exemple, els de privacitat i intimitat, o la possibilitat de l'ús de la tecnologia per a noves formes delictives. ELTA també adquireix el compromís de col·laborar en la difusió i internacionalització del projecte de la 'Carta de Barcelona pels Drets Digitals de la Ciutadania en l’era Digital’.

Gràcies a aquest acord, l'ICAB serà considerada com "Institució associada" a ELTACON 2019, el Congrés europeu d'LegalTech 2019, que se celebra a Madrid del 20 a 22 de novembre i que promou ELTA juntament amb el suport de nombroses empreses i despatxos de advocats, amb l'objectiu de reunir a alguns dels experts més reconeguts d’arreu del món per reflexionar sobre innovació legal, transformació digital i tecnologia legal.

La durada d'aquest acord està prevista per a un any a partir de la seva signatura formalitzada el 20 de novembre al despatx Eversheds Sutherland.

 

ICAB
El Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB) és una Corporació de Dret Públic de caràcter professional, fundada el 17 de gener de 1833, que té com a missió garantir el correcte exercici de l'advocacia, assegurant els drets de la ciutadania i oferint solucions d'alt valor per als seus col·legiats i col·legiades. En l'exercici de la seva finalitat pública, l'ICAB actua per delegació de l'Administració, desenvolupant el servei de Torn d'Ofici i Assistència al Detingut.

ELTA
ELTA la conformen despatxos d'advocats, empreses, proveïdors de tecnologia legal, start-ups i particulars a Europa. L'associació és una plataforma per a la promoció del coneixement sobre, i la possible aplicació de, solucions tecnològiques i basades en programari en el mercat legal, així com els seus usos en empreses, despatxos d'advocats, start-ups i altres iniciatives en aquest camp.

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat