Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa › Comissió de Normativa

NOTA DE PREMSA: La Comissió de Normativa de l’ICAB i del Consell de l’Advocacia Catalana han presentat el ‘mecanisme de Segona Oportunitat’ davant representants de tota l'advocacia espanyola

11/10/2019
La presentació l'han realitzat el secretari i president de la Comissió de Normativa de l’ICAB, Jesús Sanchez, i el coordinador del Grup de Treball, Martí Batllori, en el transcurs de la celebració del ple del Consejo General de la Abogacía Espanyola
NOTA DE PREMSA: La Comissió de Normativa de l’ICAB i del Consell de l’Advocacia Catalana han presentat el ‘mecanisme de Segona Oportunitat’ davant representants de tota l'advocacia espanyola

Barcelona, 11 d'octubre de 2019. El Grup de Treball de la ‘Segona Oportunitat’ del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB) i del Consell de l’Advocacia Catalana, -representat pel secretari i president de la Comissió de Normativa de l’ICAB, Jesús Sánchez, i Martí Batllori, coordinador del Grup de Treball- ha presentat aquest matí en el ple del Consejo General de la Abogacía Espanyola les accions que està duent a terme per a la difusió del ‘mecanisme de Segona Oportunitat’.

Es tracta d'una eina que té com a objectiu permetre que una persona física, malgrat haver tingut un fracàs econòmic, empresarial o personal, disposi d'una nova possibilitat d'encarrilar novament la seva vida ja que a través d'aquesta eina es dona solució al problema del sobreendeutament, buscant una exoneració dels deutes que permeti a les persones insolvents tornar a començar.

L'ús de mecanismes de solució al sobreendeutament està molt estès en països del nostre entorn com Anglaterra (amb més de 230.000 expedients el 2018), a França (amb més de 160.000) o Alemanya (amb més de 80.000) mentre que a Espanya van recórrer al concurs consecutiu 3.839 persones el 2018.

Segons dades del Consejo General del Poder General corresponents al segon trimestre de 2019, Catalunya encapçala l'ús d'aquest mecanisme, amb 208 concursos consecutius declarats de persona física empresària i 403 concursos de persona física no empresària. Madrid és la segona comunitat autònoma amb major ús (22 i 208 concursos, respectivament) i la Comunitat Valenciana la tercera (18 i 160 concursos, respectivament).

El Grup de Treball sobre la ‘Segona Oportunitat’ del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona i del Consell de l’Advocacia Catalana, format per advocats i advocades especialistes en la matèria, està treballant per promoure la formació en aquesta matèria, facilitar eines que agilitin la tramitació dels procediments, i ha iniciat una campanya per donar a conèixer aquest mecanisme i, al seu torn, conscienciar a la ciutadania que l'advocacia pot prestar-li l'assistència jurídica necessària per afrontar el procediment que li permeti obtenir un resultat idoni per a les seves circumstàncies: un acord entre el deutor sobreendeutat i els seus creditors o la cancel·lació dels deutes.

Aquesta campanya informativa coincideix, a més, amb la posada en marxa de la iniciativa “Aliança per a la segona oportunitat”, en la qual es treballarà conjuntament amb Administracions públiques, col·legis professionals i altres entitats de la societat civil catalana per a contribuir a promoure el coneixement del ‘mecanisme de Segona Oportunitat’ entre la ciutadania.

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat