Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Titulars › Notes de Premsa

NOTA DE PREMSA: Silvia Giménez-Salinas, degana emèrita de l'ICAB, assumeix la presidència de la FBE

31/05/2019
El principal objectiu de la nova presidenta és dotar la federació dels mitjans pràctics i útils per als seus membres, centrant-se en ajudar i donar suport a tots aquells col·legis que ho necessitin'
NOTA DE PREMSA: Silvia Giménez-Salinas, degana emèrita de l'ICAB, assumeix la presidència de la FBE
 • La nova representant de l’advocacia europea serà nomenada durant l'Assemblea General celebrada amb motiu del 53è Aniversari de la Federació Europea de Col·legis d'Advocats (Fédération des Barreaux d'Europe - FBE)

Barcelona, 31 de maig de 2019. Silvia Giménez-Salinas, degana del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) entre els anys 2005 a 2009, i que fins ara exercia el càrrec de vicepresidenta primera de la FBE, serà nomenada presidenta de la Fédération des Barreaux d'Europe - FBE durant l'Assemblea General que se celebrarà demà a Barcelona amb motiu del 53è Congrés General de la FBE.

Aquest Congrés ha tingut lloc, en aquesta ocasió, a l'ICAB i ha estat inaugurat per la degana del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona, Mª Eugènia Gay, qui també ha moderat un dels panells del programa científic: "La influència dels lobbies: el rol dels col·legis d'advocats". En el seu discurs inaugural la degana de l'ICAB ha destacat que "la separació de poders, base de tota fortalesa democràtica, col·loca l'Advocacia en una posició privilegiada per atendre la societat, fent possible la tutela judicial efectiva i la pau social a través del Dret de defensa”.

Durant l'Assemblea General de demà, en el marc del Congrés, també es nomenarà Dominique Attias (França),-vicedegana de París entre els anys 2015 a 2017-, com a primera vicepresidenta de la FBE; Bas Martens (Països Baixos), segon vicepresident i Patrick Dillen (Bèlgica) -vicedegà de “l’Ordre néerlandophone des Avocats du Barreau de Bruxelles (noAB) des de 2015- secretari general.

Giménez-Salinas relleva el president Michele Lucherini (Ordine degli Avvocati di Lucca), que durant aquest any ha ocupat la presidència de la institució.

La nova representant de l'Advocacia Europea, Silvia Giménez-Salinas, fa especial èmfasi en la importància de l'intercanvi de coneixements entre col·legis. "És per això que l'objectiu de la nova presidència es centrarà en ajudar i donar suport a tots aquells col·legis que ho necessitin", afirma Giménez-Salinas.

La nova presidenta de la FBE anima els Col·legis d'Advocats i Advocades a involucrar-se en la gestió de la federació "perquè els col·legiats i col·legiades percebin que la pertinença a un col·legi de l'advocacia és un plus en la seva activitat professional perquè així ho percep la ciutadania a la qual presten els seus serveis ". Hi afegeix que "el control de qualitat de la nostra professió no només és a nivell individual, per la bona feina feta pels advocats i advocades sinó també pel valor que la pertinença al seu col·legi li atorga la pròpia societat."

Per la seva banda, el president sortint de la FBE, Michele Lucherini, agraeix al Col·legi de l'Advocacia de Barcelona l'haver acollit el 53è Congrés anual d'aquesta organització, i molt especialment a la degana d'aquesta Corporació, Mª Eugènia Gay, i a la presidenta de la Comissió de Relacions Internacionals de l'ICAB, Rosa Penya, per la seva implicación en aquest  projecte.

Michele ha repassat la seva trajectòria dins de la FBE – assenyalant que tot va començar el 2006 a Bolonya, la capital de la cultura moderna- i destacant les normes i guies que aquesta institució ha de complir i sobre les quals s’ha de seguir inspirant: compartir els principis fundadors de la cultura jurídica europea -basats en la cultura de la pau, la llibertat, la igualtat, el respecte dels drets humans, i la democràcia; continuar les sinergies amb el Consell de l’Advocacia Europea (CCBE); vetllar perquè l'advocacia pugui exercir de forma autònoma i que es mantingui la independència de la justícia respecte la resta de poders, continuar donant suport al treball de les comissions de la FBE i apostar per la formació.

També ha agraït la feina feta a tots els presidents de la FBE que l'han precedit i ha desitjat el millor a la nova presidenta de la FBE, Silvia Giménez-Salinas, així com a Dominique Attias, Monique Stengel, Bas Martens i Patrick Dillen.

Sobre Silvia Giménez-Salinas

Silvia Giménez-Salinas va ser degana del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona entre els anys 2005 i 2009. Al llarg de la seva trajectòria professional ha presidit diferents institucions i organismes com el Consell de l'Advocacia Catalana; les Comissions de relacions amb l'Administració de Justicía del Consejo General de la Abogacía espanyola (CGAE); l'Associació Intercol·legial de Catalunya i l'Associació Catalana d'Arbitratge de l’ICAB i del CGAE, entre d'altres. Actualment és membre de l'Observatori de Dret Civil de Catalunya i presidenta de l'Institut d'Investigació Aplicada de l'Advocacia.

Exerceix com a advocada especialitzada en Dret Privat, Dret Civil i de Família tant en l'àmbit nacional com internacional. Des del 2001 és experta en Mediació Familiar, amb especial focalització en drets de protecció a la infància.

Sobre la Federació Europea de Col·legis d'Advocats / Federació d'Barreaux d'Europa (FBE)

La Federació Europea de Col·legis d'Advocats/Federació d'Barreaux d'Europa (FBE) es va fundar a Barcelona el 23 de maig de 1992 com a successora de la Conferència dels principals col·legis d'advocats europees.

La seva seu es troba a Estrasburg.

Poden ser membres totes les organitzacions nacionals i locals, així com les societats de Dret dins del Consell d'Europa

Avui en dia, la FBE compta amb 250 membres de Col·legis i Consells que representen a més de 1.000.000 d'advocats i advocades.

Contactes

  • Departaments i Comissions de l'ICAB  
  Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
  Mallorca, 283
  08037 Barcelona , Barcelona - España

  T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat