Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Titulars › Notes de Premsa

L'ICAB fa visible el talent femení i posa les bases per construir una societat més igualitària mitjançant el 2nd Women Business & Justice European Forum

27/06/2019
Aquest fòrum internacional ha estat inaugurat per la degana del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona, Mª Eugènia Gay, la vicepresidenta del Govern i ministra de Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat, Carmen Calvo, la consellera de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Ester Capella, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau
L'ICAB fa visible el talent femení i posa les bases per construir una societat més igualitària mitjançant el 2nd Women Business & Justice European Forum
 • Més de cinquanta dones juristes, empresàries, periodistes, científiques i emprenedores hi participaran com a ponents per propiciar a través dels seus testimonis una reformulació del model social actual i conduir-lo a un de nou basat en la igualtat d'oportunitats entre homes i dones
 • La participació en el '2nd Women Business & Justice European Forum' de totes aquestes dones líders que han aconseguit trencar el sostre de vidre són un clar exemple de què la lluita per la igualtat és una causa universal

La degana del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona, Mª Eugènia Gay, ha inaugurat aquest dijous el '2nd Women Business & Justice European Forum', al costat de Carmen Calvo, vicepresidenta del Govern i ministra de presidència , Relacions amb les Corts i Igualtat, Ester Capella Farré, consellera de Justícia de la Generalitat de Catalunya, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

El '2nd Women Business & Justice European Forum' és una iniciativa innovadora i pionera liderada per segon any consecutiu pel Col·legi de l'Advocacia de Barcelona amb l'objectiu donar visibilitat a diferents models d'èxit femení, a través de grans referents en el món de la justícia, de la ciència, de l'economia i l'empresa, de la tecnologia i la cultura per donar un nou pas endavant per aconseguir una igualtat real entre homes i dones en totes les esferes de la vida.

Per aconseguir aquest objectiu, el Col·legi de l'Advocacia de Barcelona ha convidat a participar en aquest fòrum a més de cinquanta dones juristes, empresàries, periodistes, científiques i emprenedores que exposaran els seus testimonis i trajectòries professionals i teixiran aliances que permetin impulsar una reformulació del model social actual i conduir-lo a un de nou basat en la igualtat d'oportunitats entre homes i dones.

Des del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona es considera que l'anomenat sostre de vidre dificulta a les dones l'accés a llocs de responsabilitat en institucions i empreses i la “bretxa salarial” entre homes i dones continua sent una disfunció social que s'ha de combatre ja que és inacceptable que les dones hagin de treballar 2 mesos més de mitjana per percebre el mateix salari que un home en les mateixes condicions. Però la manifestació més cruel i radical de la desigualtat s'expressa en la violència de gènere.

Des de la advocacia volem destacar que tot i que, el 1993, l'Assemblea General de les Nacions Unides va publicar la Declaració sobre l'Eliminació de la Violència contra les Dones, 20 anys després, 1 de cada 3 segueix patint violència física o sexual, principalment a mans de la seva parella o el seu company sentimental, el que demostra que encara queda molt per fer. Per això l'ICAB ha rebut amb satisfacció la notificació de la sentència del Tribunal Suprem relatiu al cas de La Manada. Una interlocutòria que suposa un pas important en la delimitació conceptual dels delictes contra la llibertat sexual i evidencia la capacitat transformadora de la perspectiva de gènere en la interpretació normativa.

2nd Women Business & Justice European Forum

El '2nd Women Business & Justice European Forum s'estructura en sis taules de debat - Lideratge global; Justícia i Igualtat; Ciència, investigació i tecnologia; emprenedoria; Economia i empresa; Cultura i mitjans de comunicació- que es realitzaran avui i demà a la seu del Col·legi de l'Advocacia de l'Advocacia. Podeu consultar el programa complet del 2nd Women Business & Justice European Forum a través del següent enllaç.

Intervindran com a ponents a la taula de lideratge global Dolores Delgado, ministra de Justícia del Govern d'Espanya; Cristina Gallach, Alta Comissionada per a l'Agenda 2030 per al compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides; Svanhildur Hólm Valsdóttir, assessora Política del ministre d'Economia i Finances del Govern d'Islàndia, i Viviane Reding, exvicepresidenta de la Comissió Europea i ex comissària de Justícia i Drets Fonamentals i Ciutadania de la Unió Europea.

També han confirmat la seva participació al Congrés l'advocada Cristina Almeida, la vicepresidenta del Tribunal Constitucional, Encarnación Roca; la gerent Municipal de l'Ajuntament de Barcelona, Sara Berbel; la directora d'El País, Soledad Gallego-Díaz; la presidenta de l'Acadèmia de Cinema Català, Isona Passola, entre d'altres.

La participació en el '2nd Women Business & Justice European Forum' de totes aquestes dones líders que han aconseguit trencar el sostre de vidre són un clar exemple de que la lluita per la igualtat és una causa universal.

Demà divendres, 28 de juny, les 13.30h, lliurament del 1st Women Business & Justice European Forum Award

En el marc del 2nd Women Business & Justice European Forum tindrà lloc el lliurament del '1st Women Business & Justice European Forum Award'.

El Col·legi de l'Advocacia de Barcelona desenvolupa accions per promoure la igualtat real de dones i homes i treballa per construir una societat més justa, pacífica i inclusiva com a mostra del seu compromís per assolir els objectius de desenvolupament sostenible de l'Agenda 2030 de les Nacions Unides.

Contactes

  • Departaments i Comissions de l'ICAB  
  Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
  Mallorca, 283
  08037 Barcelona , Barcelona - España

  T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat