Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa

NOTA DE PREMSA: Les proves genètiques en la contractació d’assegurances, els vehicles de mobilitat personal, la reforma del Codi Penal i els accidents de trànsit centren el XXVI Congrés de RC de l'ICAB

23/05/2019
La degana del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona, Mª Eugènia Gay, i el president de la Comissió de Responsabilitat Civil i Assegurances, Diego Callejón, han inaugurat aquest matí el XXVI Congrés de Responsabilitat Civil i Assegurances, una cita imprescindible i de referència per als advocats i advocades de tota Espanya especialitzats en aquesta matèria
NOTA DE PREMSA: Les proves genètiques en la contractació d’assegurances, els vehicles de mobilitat personal, la reforma del Codi Penal i els accidents de trànsit centren el XXVI Congrés de RC de l'ICAB

Barcelona, 23 de maig de 2019.- La degana del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona, Mª Eugènia Gay, i el president de la Comissió de Responsabilitat Civil i Assegurances, Diego Callejón, han inaugurat aquest matí el XXVI Congrés de Responsabilitat Civil i Assegurances, una cita imprescindible i de referència per als advocats i advocades de tota Espanya especialitzats en aquesta matèria.

El congrés, organitzat per la Comissió de Responsabilitat Civil i Assegurances de l'ICAB, té com a objectiu analitzar temes de rabiosa actualitat relacionats amb la RC, que es divideixen en diferents ponències.

El congrés aborda temes nous com la legalitat de les proves genètiques en la contractació d'assegurances de vida i de salut per intentar donar resposta a preguntes com ara: Quines implicacions poden arribar a tenir les proves genètiques en la contractació de pòlisses de vida i / o salut?, Com es concilien aquestes proves amb el dret a la intimitat personal o familiar? I Fins a quin punt es pot obligar una persona a sotmetre’s a determinades proves amb els instruments legals existents? Aquesta ponència compta amb la participació de Gisela Subirà, responsable de l'assessoria jurídica d’ALLIANZ, Óscar Flores, bioinformàtic i CEO de "Made of Gens"; i l'advocat Jorge Calsamiglia.

Durant el Congrés també s'ha cregut oportú analitzar els problemes que de manera quotidiana i cada vegada més emergent generen dels vehicles de mobilitat personal, com poden ser els patinets, en l’àmbit de la responsabilitat civil; situacions en què cada vegada més ens podem trobar immersos i que conviden a fer un debat i una reflexió sobre si cal disposar d'una assegurança obligatòria. Els ponents que intervenen en aquesta ponència que tindrà lloc demà divendres, a les 11:30h, són: Fernando Peña López, professor titular de Dret Civil de la Universitat de la Corunya i director de la Càtedra Fundació INADE-UDC de Gestió de Riscos i Assegurances; Luis Fernando Velasco Gimeno, cap d'Àrea de Vehicles de la DGT; i Adriana Malé Tolo, coordinadora Tècnica de la Gerència, Mobilitat i Infraestructures- Ecologia Urbana de l'Ajuntament de Barcelona.

Un tema singular a tractar és la responsabilitat civil en l'àmbit de dret de família. En aquesta ponència, que es fa avui a les 16:45, compta amb el ponent José Ramón de Verda i Beamonte, catedràtic de la Universitat de València i president de l'Institut de Dret Iberoamericà.

El Congrés també servirà per tractar temes més "clàssics" com són "El rescabalament del lucre cessant i la pèrdua d'oportunitat. La seva prova en les lesions temporals "; "Els sistemes alternatius de reparació del dany i la responsabilitat civil", i el "barem".

La ponència sobre "El rescabalament del lucre cessant i la pèrdua d'oportunitat. La seva prova en les lesions temporals " 12:45h, compta amb les intervencions de Mariano Medina, membre de la Comissió de Experts per a la Reforma del Barem i president de l’Associació Espanyola d'Advocats Especialitzats en Responsabilitat Civil i Assegurances; i de Dúnia Florenciano, directora de KPMG Forensic a l'oficina de Barcelona.

"Els sistemes alternatius de reparació del dany i la responsabilitat civil" ha estat el tema de la primera ponència d'aquesta edició del Congrés, i ha estat exposada per Jordi Ribot, catedràtic de dret civil de la Universitat de Girona.

Mentre que per abordar el "Barem", l'organització del Congrés posa l'accent en la guia de 'Bones pràctiques del barem indemnitzatori d'accidents de trànsit', que Javier López García de la Serrana, advocat i secretari general de l'Associació Espanyola d'Advocats Especialitzats en Responsabilitat Civil i Assegurances i membre de la Comissió de Seguiment del Barem, analitza demà divendres, a les 9h.

 Una altra qüestió de suma rellevància per els advocats i advocades especialitzats en aquesta matèria, però també amb molta repercussió social és la recent reforma del Codi penal en matèria d'imprudència en la conducció de vehicles de motor o ciclomotor, que ha recuperat la via penal per a les reclamacions derivades de la sinistralitat menys greu. Aquest tema es tractarà aquesta tarda, a les 18h, de la mà de José Antonio Badillo, advocat i director de la revista "Responsabilitat Civil, circulació i assegurança", editada per INESE; i José Pérez Tirado, advocat i representant d'associacions de víctimes i membre de la Comissió de Seguiment del Nou Barem

L'assegurança D & O (Directors & Officers) és un altre dels temes de gran novetat que s'analitzen per la transcendència que té en l'àmbit de les persones que ocupen càrrecs de responsabilitat directiva en les societats de capital. La responsabilitat que cobreixen aquestes assegurances afecta la defensa d'administradors socials i directius, amb la conseqüent cobertura de les despeses derivades de la intervenció -entre d’altres- dels professionals de l'advocacia. Javier Ybarra López-Gómez, advocat i director de Riscos Financers i Professionals de Marsh, és l'encarregat d'explicar aquest tema demà, a les 9:45h.

Mentre que el magistrat i president de la secció primera del Tribunal Suprem, Francisco Marín Castán, serà l'encarregat de fer un "Anàlisi sobre la recent doctrina jurisprudencial del Tribunal Suprem sobre responsabilitat civil".

Cloenda
La clausura del XXVI Congrés d’RC tindrà lloc demà, divendres, 24 de maig, a les 14h, i anirà a càrrec de la diputada de la Junta de Govern de la corporació, Núria Flaquer, i de l'advocat i secretari de la Comissió organitzadora del Congrés, Lluís Rodríguez Pitarque.

La XXVI edició del Congrés de Responsabilitat Civil compta amb el patrocini d'Alter Mútua, Mutualitat de l'Advocacia, Sepín, Banc de Sabadell, Banco Santander Allianz, Generali, Adom, ARAG i AON.

 

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat