Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Titulars › Notes de Premsa

L'ICAB condemna la vulneració del Dret de Defensa per les entrades i escorcolls indiscriminats en despatxos d’advocats

20/09/2017
L’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) condemna les entrades i escorcolls indiscriminats i aleatoris que s’estan produint a la ciutat de Barcelona en diferents despatxos d’advocats i domicilis particulars. Aquests escorcolls se sumen als que s’estan duent a terme en edificis públics de la Generalitat de Catalunya.
L'ICAB condemna la vulneració del Dret de Defensa per les entrades i escorcolls indiscriminats en despatxos d’advocats

El Col·legi condemna tots aquest escorcolls perquè vulneren de manera flagrant la Llei d’Enjudiciament Criminal en tot allò relatiu a les condicions en les que s’han de fer els registres de despatxos professionals i viola el dret al secret professional dels advocats, en la mida en què es practiquen indiscriminadament. Així mateix, afecta a la protecció de les dades personals de qualsevol client. De la mateixa manera, no respecta allò establert a l’Estatut de l’Advocacia que exigeix que la diligència d’entrada i escorcoll es posi en coneixement de la degana del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona.

El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona reitera que és funció de l’advocacia garantir els drets i les llibertats de les persones a través del dret de defensa. Els advocats han de tenir garantit l’exercici d’aquest dret, pilar fonamental de l’Estat social i democràtic de Dret.

L’ICAB s’ofereix una vegada més a facilitar el diàleg entre els diferents agents polítics per mediar i trobar una solució al conflicte polític actualment existent que ha de venir a través d’un diàleg pacífic i integrador de totes les opinions.

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat