Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa › Grup de l'Advocacia Jove (GAJ Barcelona)

Amb motiu del Dia de l’Advocacia Jove, el GAJ es reuneix amb la degana de l’ICAB per lliurar-li un manifest amb objectius i accions que els joves advocats pretenen impulsar

31/10/2017
Durant la trobada, s’ha decidit que un membre del Grup de Joves Advocats (GAJ) s’incorporarà a cadascuna de les comissions delegades de la Junta de Govern. La Corporació, a més, ha acordat que la Comissió de Relacions amb l’Administració i la Justícia treballarà per la suspensió de terminis i judicis per maternitat.
Amb motiu del Dia de l’Advocacia Jove, el GAJ es reuneix amb la degana de l’ICAB per lliurar-li un manifest amb objectius i accions que els joves advocats pretenen impulsar

La degana del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB), Maria Eugènia Gay, s’ha reunit amb una delegació d’advocats joves, encapçalada per la seva presidenta, Maria Aventin. Els representants del GAJ Barcelona han lliurat a la degana un manifest per tal que l’ICAB s’hi adhereixi i treballi en suport de l’advocacia jove. La degana de l’ICAB ha rebut amb satisfacció les reivindicacions dels advocats joves perquè “estan en línia dels objectius que s’ha marcat la nova Junta en aquest mandat, entre els quals destaca la presència dels joves en el dia a dia de l’ICAB, la potenciació de la formació i el suport a les seves iniciatives”.

En aquest sentit, durant la reunió, la Junta de Govern ha acordat la incorporació d’un membre del GAJ a cadascuna de les comissions delegades de la Corporació. Així mateix, s’ha decidit que la Comissió de Relacions amb l’Administració Pública i la Justícia (CRAJ) treballarà per aconseguir la suspensió de terminis i judicis per maternitat.

El GAJ, amb el manifest lliurat amb motiu del Dia de l’Advocacia Jove, es reivindica com a “institució activa en la societat, que defensa els drets i els interessos dels advocats joves de la ciutat, així com de tots aquells futurs advocats col·legiats, en exercici o no”. Per aquest motiu anuncia la promoció, amb el suport de l’ICAB, de la creació d’un Premi Extraordinari Futurs Advocats de Barcelona, que reconeixerà el treball, l’esforç, l’esperit de superació i els valors que han de tenir els futurs advocats que formin part del GAJ Barcelona i de l’ICAB. Per una altra banda ha avançat que també obrirà la convocatòria del Concurs d’Oratòria Amadeu Maristany a tots els futurs advocats de Barcelona.

El GAJ Barcelona creu que ha arribat el moment de sumar-se com a actor en la defensa dels drets de les dones advocades i, per això, promourà la campanya ‘Jo també vull ser mare’, amb el ferm suport de l’ICAB, per tal de canviar la situació laboral i professional de moltes dones i mares advocades i afavorir el trencament del sostre de vidre de les companyes advocades.

Finalment, el Grup de l’Advocacia Jove de Barcelona reivindica el seu ‘Decàleg de drets laborals i professionals de l’advocacia jove’, per tal de combatre aquelles pràctiques laborals i empresarials que menystenen i abusen de la situació laboral dels joves advocats, especialment en els seus inicis a la professió.

Documents

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat