Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa

CONVOCATÒRIA: Jornada a l’ICAB sobre 'Les víctimes de la violència masclista: Bones pràctiques. Jurisprudència dels TSJ i del TS. Les violències sexuals'

07/06/2017
Durant l’acte es presentarà la Guia de Bones Pràctiques en l’atenció jurídica a les víctimes de violència masclista. El paper de l'advocat: les víctimes com a eix de la nostra actuació
CONVOCATÒRIA: Jornada a l’ICAB sobre 'Les víctimes de la violència masclista: Bones pràctiques. Jurisprudència dels TSJ i del TS. Les violències sexuals'

Barcelona, 7 de juny de 2017. El degà del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Oriol Rusca, inaugurarà el proper divendres, 9 de juny, a les 9.30h, la jornada 'Les víctimes de la violència masclista: Bones pràctiques. Jurisprudència dels TSJ i del TS. Les violències sexuals', que organitza la Comissió del Torn d'Ofici del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona.

Dins la sessió inaugural, Mercè Claramunt, diputada de la Junta de Govern responsable del Torn d’Ofici i coordinació de violència de gènere presentarà la “Guia de Bones Pràctiques en l’atenció jurídica a les víctimes de violència masclista. El paper de l'advocat:  les víctimes com a eix de la nostra actuació”.

La jornada es divideix en quatre taules que es realitzaran de 10 a 14h.

La primera servirà per donar a conèixer “les diferències jurisprudencials  en matèria de violència  de gènere entre les Audiències Provincials. Doctrina  jurisprudencial establerta pel Tribunal Suprem i el Tribunal Constitucional”. Comptarà com a ponent amb Ángeles Carmona Vergara, secretària judicial i presidenta de l’Observatori contra la Violència Domèstica i de Gènere del ‘Consejo General del Poder Judicial (CGPJ)’.

En la segona taula, prevista per a les 11.30h, l’advocada Ester Garcia López impartirà la ponència titulada “les agressions sexuals: Diferents tipus penals”.

La tercera taula versarà sobre “la  defensa de les víctimes de  tràfic d'essers humans amb finalitats d’explotació sexual”. Anirà a càrrec de l’advocada Montserrat Salvador i Cortés i de la professora associada de filosofia del Dret UAB integrant Grup Antigona, Lorena Garrido.

En la darrera taula, prevista per a les 13.30h, es donaran a conèixer les recomanacions del Síndic de Greuges  en matèria de violència masclista. El ponent serà Jaume Saura Estapà, adjunt General del Síndic de Greuges.


 

CONVOCATORIA DE PREMSA

Acte:

Jornada a l’ICAB sobre 'Les víctimes de la violència masclista: Bones pràctiques. Jurisprudència dels TSJ i del TS. Les violències sexuals'

Dia:

Divendres, 9 de juny, de 9.30 a 14h
Inauguració per part del degà de l’ICAB, a les 9’30 h

Lloc:

Col·legi de l’Advocacia de Barcelona.
(Mallorca 283). Aula 62-63 (6a planta)

 

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat