Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa

NOTA DE PREMSA: L’ICAB reitera el seu compromís amb el Dret de Defensa i la tutela judicial efectiva

21/09/2017
L' ICAB considera fonamental que la resolució judicial que acordi l’entrada i escorcoll d’un despatx d’advocats/des estigui imperativament acompanyada de garanties especials del procés, regulant estrictament aquestes mesures, conforme resol la sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans de 21/1/2010, que entenem d’obligat compliment, d’acord amb el principi de convencionalitat previst en els articles 10.2 i 96 de la Constitució.
NOTA DE PREMSA: L’ICAB reitera el seu compromís amb el Dret de Defensa i la tutela judicial efectiva

 

 

Barcelona, 21 de setembre de 2017.  En relació amb les entrades i escorcolls de dos despatxos d’advocats que van tenir lloc a Barcelona en el dia d’ahir, 20 de setembre de 2017, l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) vol reiterar el seu compromís amb la salvaguarda del Secret Professional de l’Advocacia, previst a l’article 542.3 de la Llei Orgànica del Poder Judicial, a fi de garantir el dret a la tutela judicial efectiva de les persones.

En aquest sentit, l’ICAB considera fonamental que la resolució judicial que acordi l’entrada i escorcoll d’un despatx d’advocats/des estigui imperativament acompanyada de garanties especials del procés, regulant estrictament aquestes mesures, conforme resol la sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans de 21/1/2010, que entenem d’obligat compliment, d’acord amb el principi de convencionalitat previst en els articles 10.2 i 96 de la Constitució.

El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona també recorda la necessitat que, en les detencions que es practiquen, es doni compliment a les previsions de l’article 520 de la Llei d’Enjudiciament Criminal.

L’ICAB vol fer públic que en aquests moments (tarda del dijous 21 de setembre), han transcorregut més de 24 hores sense que hagi estat comunicada al Col·legi  la detenció de vuit persones -d’entre les que, segons els mitjans de comunicació, han estat detingudes- per tal de poder garantir el dret de defensa mitjançant la designa d’assistència lletrada.

Com a Corporació que representa a tots els col·legiats i col·legiades, l’ICAB no manté cap posicionament polític, però -d’acord amb l’article 30 dels seus Estatuts- defendrà sempre el Lliure Exercici del Dret de Defensa dels advocats i advocades, la salvaguarda del Secret Professional i la Inviolabilitat dels despatxos professionals i, en conseqüència, la Tutela judicial efectiva dels ciutadans i ciutadanes.

 

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat