Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa

CONVOCATÒRIA: L’ICAB obre les portes de la seva nova biblioteca a la ciutadania

21/06/2017
Durant la visita es mostraran algunes de les obres més significatives del seu fons antic, entre ells un dels últims textos jurídics del segle XVI, que es mostra per primer cop al públic ja que s’ha incorporat recentment a la Biblioteca: una obra de dret romà realitzada per un gran jurista alemany: Ulrich Zasius
CONVOCATÒRIA: L’ICAB obre les portes de la seva nova biblioteca a la ciutadania

La biblioteca del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, considerada una de les biblioteques jurídiques privades més importants d’Europa, ha reobert les seves portes recentment i vol mostrar el seu equilibri entre modernitat i tradició

Barcelona, 21 de juny de 2017. El degà del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Oriol Rusca, i la diputada de la Junta de Govern responsable de la Biblioteca, Elena Moreno Badia, realitzaran el dilluns 26 de juny, a les 10h, una visita guiada a la nova Biblioteca de la Corporació. Tradició i modernitat combinen a la perfecció en aquesta nova biblioteca.

L’objectiu d’aquesta visita és donar a conèixer la biblioteca de l’ICAB entre la ciutadania, especialment arran de la remodelació a què va estar sotmesa l’any passat.

La visita permetrà conèixer les sales més emblemàtiques de la Biblioteca de l’ICAB, entre elles la sala de lectura i la sala dels usatges. També es mostraran algunes de les millores que s’han fet a la Biblioteca recentment, atès que aquest espai, s’ha adequat a la normativa de prevenció d’incendis i ha incorporat  un nou sistema de climatització i d’il·luminació per facilitar l’estudi i ús d’aquest equipament. 

La visita serà com un passeig del fons antic cap a la modernitat, ja que es podran veure una selecció d’obres del fons antic, que compta amb més de 300.000 volums, prop de 1.900 títols de publicacions periòdiques i 70 bases de dades amb contingut legislatiu, jurisprudencial, doctrinal, de models i formularis. La seva col·lecció de fons antic la distingeix de les altres biblioteques jurídiques privades europees reunint pergamins, al·legacions jurídiques, manuscrits i llibres impresos que són un veritable tresor històric que va del segle XI a l'any 1900. La Reserva de la Biblioteca està formada per 228 manuscrits, 2.000 pergamins, 10.000 al·legacions, 28 incunables i 2.186 llibres del segle XVI. Entre els qual cal destacar l’Atles Blaviana. Per aquest motiu, la Biblioteca de l’ICAB està considerada “com una de les biblioteques jurídiques privades més importants d’Europa”. 

Una de les obres que es mostrarà per primer cop és una dels últims textos jurídics del segle XVI,  incorporat recentment a la Biblioteca. Es tracta d’una obra de dret romà realitzada per un gran jurista alemany -Ulrich Zasius (1461-1536)- que intentava encaminar al dret a aires més humanístics que era la tendència que predominava en l’època. Aquest fet i que fou seguidor als inicis de Martí Luter fa que la seva obra fos censurada per la Inquisició. La Biblioteca de l’ICAB compta amb un exemplar.

La visita passarà de la tradició a la modernitat, ja que es mostrarà també els dossiers temàtics, les bases de dades i la nova APP de textos jurídics, amb més de 300 textos legals actualitzats i que és l’eina que conté la legislació estatal i catalana actualitzada al moment i disponible tant al mòbil com a la tablet.

CONVOCATÒRIA DE PREMSA

Acte:

L’ICAB obre les portes de la seva nova biblioteca a la ciutadania

Dia:

Dilluns 26 de juny a les 10h

Lloc:

Col·legi de l’Advocacia de Barcelona.
Biblioteca ICAB. (Mallorca 283). Entrada pels jardinets

 

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat