Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Titulars › Notes de Premsa

La Comissió Independent per al diàleg, la mediació i la conciliació proclama el diàleg com a mesura per fer possible una entesa entre el Govern català i l’espanyol

23/10/2017
Durant l’acte 'Trobem l’entesa a través del diàleg', la Comissió Independent per al diàleg, la mediació i la conciliació ha anunciat que ja són més de 150 els col·lectius i més de 500 les persones les que s’han adherit a la iniciativa impulsada per l’ICAB i una desena d’entitats.
La Comissió Independent per al diàleg, la mediació i la conciliació proclama el diàleg com a mesura per fer possible una entesa entre el Govern català i l’espanyol

La Comissió ha reiterat la necessitat de trobar una solució pacífica i consensuada a la situació política actual de Catalunya oferint ponts de diàleg i entesa per fer-la possible.

Durant un acte celebrat al paranimf de la Universitat de Barcelona, i president pel rector, el doctor Joan Elías, la degana del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB), la senyora Maria Eugènia Gay, i la presència de les entitats constituents de la Comissió Independent per al diàleg, la mediació i la conciliació, diversos ponents han reflexionat sobre l’existència d’espais per al diàleg, les condicions que s’han de complir per dur-lo a terme i els possibles beneficis d’un acord que posés fi al conflicte.

 • Excm. Prof. Dr. Federico Mayor Zaragoza, President de la Fundación Cultura de Paz i exdirector general de la UNESCO.
 • Dra. Esther Giménez-Salinas, Catedràtica Emèrita de Dret penal i Criminologia, Universitat Ramon Llull. Directora Càtedra Justícia Social i Restaurativa, Pere Tarrés- URLL.
 • Dr. Francesc Xavier Moreno, Professor de la UAB i Director del Màster homologat de la Generalitat de Catalunya en Mediació Familiar i Dret privat de la UAB.
 • Sra. Milagros Pérez Oliva, Periodista.

I amb la conducció i les conclusions de la Dra. Argèlia Queralt, Professora de Dret Constitucional de la UB i Directora editorial d’Agenda Pública.

'Trobem l’entesa a través del diàleg' ha reunit en aquesta sessió les entitats independents i de caràcter apolític que la formen, representant la transversalitat de la societat civil catalana. Actualment són més de 150 els col·lectius i més de 500 les persones que, a títol individual, s’hi ha afegit. Entre elles, hi figuren col·legis professionals, associacions culturals, gremis professionals, a més de les entitats que inicialment van subscriure la iniciativa: ICAB, Consell de l’Advocacia Catalana, UGT a Catalunya, CC.OO a Catalunya, UB, UAB, PIMEC, Cambra de Comerç de Barcelona, Associació per a les Nacions Unides i Col·legi d’Economistes.

Contactes

  • Departaments i Comissions de l'ICAB  
  Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
  Mallorca, 283
  08037 Barcelona , Barcelona - España

  T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat