Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Titulars › Notes de Premsa

El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona manifesta la necessitat de complir les garanties legals en la realització d’entrades i escorcolls en edificis públics

20/09/2017
A la vista de les entrades i escorcolls que s’han començat a desplegar en diversos edificis públics de la Generalitat de Catalunya durant el matí d’aquest dimecres, 20 de setembre de 2017, a la ciutat de Barcelona, a les seus de diferents Departaments del Govern de la Generalitat i a les d’altres organismes dependents d’aquesta, el Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) manifesta la necessitat que qualsevol entrada i escorcoll compleixi necessàriament amb les garanties previstes a la Llei d’Enjudiciament Criminal.
El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona manifesta la necessitat de complir les garanties legals en la realització d’entrades i escorcolls en edificis públics

L’ICAB recorda que les garanties establertes en dita llei són de compliment imprescindible en qualsevol cas. En aquest sentit, la Llei d’Enjudiciament Criminal preveu específicament que l’entrada i escorcoll en un edifici o lloc públic (com ho són aquells que estan destinats a qualsevol servei oficial de l’Administració de la Generalitat), a més de reunir les garanties formals exigibles per a qualsevol altra entrada o escorcoll, requereix que el Jutge hagi oficiat prèviament a l’Autoritat competent o al cap del que depengui en la localitat en què es trobi ubicat l’edifici, establint un termini per respondre l’ofici. Només després del compliment del termini establert es pot procedir a fer l’entrada i escorcoll.  

El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona manifesta la necessitat que en aquest moment, com en qualsevol altre, es doni compliment escrupolosament per part de les autoritats judicials, fiscals i policials a les garanties que la Llei d’Enjudiciament Criminal té establertes per a les actuacions d’entrada, escorcoll, com també per a les detencions i la resta d’actuacions policials i judicials. També recorda que aquestes garanties són les que avalen l’Estat de Dret com a mecanisme de garantia dels drets de les persones.

L'ICAB recorda que el proper dia 1 d’octubre garantirà el servei d’assistència al detingut i del Torn d’Ofici, com ho fa els 365 dies de l’any i les 24 hores del dia, donant cobertura amb tots els mitjans al seu abast a aquest servei, per tal de garantir la tutela judicial efectiva.

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat