Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa › Comissió de Cultura / Seccions › Secció de Dret de la Circulació

NOTA DE PREMSA: Amb motiu del Dia Mundial en record de les víctimes d’accidents de trànsit, la Secció de Dret de la Circulació de l’ICAB alerta de l’augment de morts a la carretera per primera vegada des del 2003

16/11/2017
La Secció de Dret de la Circulació de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) s’uneix a la commemoració del Dia Mundial en record de les víctimes d’accidents de trànsit d’aquest diumenge, recordant i traslladant tot el suport a totes aquelles persones que han estat víctimes directes o indirectes d’un accident de trànsit.
NOTA DE PREMSA: Amb motiu del Dia Mundial en record de les víctimes d’accidents de trànsit, la Secció de Dret de la Circulació de l’ICAB alerta de l’augment de morts a la carretera per primera vegada des del 2003

L’any 2016 com el present 2017, ha revertit la tendència descendent de víctimes mortals dels últims tretze anys, tancant-se el 2016 amb 1.160 morts a les carreteres espanyoles, 29 més que l’any anterior.

La Secció de Dret de la Circulació tem que aquesta xifra “podria incrementar-se aquest any si entre tots no prenem consciència de la importància que tenen les nostres vides davant les imprudències, grans i petites, que es fan cada dia al volant o manillar dels nostres vehicles”, per això, fa una crida a conscienciar tothom de les conseqüències d’obviar els riscos d’una activitat tan integrada i necessària a la vida com és la circulació de vehicles a motor. En aquest sentit recorda que cada any prop d’1,3 milions de persones moren al món, mentre que uns 50 milions acaben amb alguna discapacitat com a conseqüència de lesions produïdes en accidents de trànsit.

Des de la Secció de Dret de la Circulació de l’ICAB es commemora així, un any més, el Dia Mundial en record de les víctimes d’accidents de trànsit, data marcada per les Nacions Unides des del 2005 a la Resolució 60/5, en la qual es convida als estats membres i a la comunitat internacional a retre homenatge i record a les víctimes i a les seves famílies cada tercer diumenge de novembre.

La Secció, a més, aprofita la commemoració d’aquesta data per informar que la lluita per fer una justícia digna i igualitària de drets per a tots els ciutadans segueix sent una de les principals prioritats de la professió de l’advocacia.

Les opinions expressades en aquest comunicat de premsa pertanyen exclusivament a aquesta Comissió/Secció. L'opinió oficial del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona l'expressa la Junta de Govern d'aquesta Corporació a través dels comunicats signats pel Departament de Comunicació.

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat