Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa

NOTA DE PREMSA: L’ICAB i el Ministeri de l’Interior signen un conveni de col·laboració per facilitar la comunicació entre l’advocacia barcelonina i la policia nacional

20/06/2017
L’objectiu d’aquest conveni es facilitar una via de comunicació àgil i eficaç entre les dues parts.
NOTA DE PREMSA: L’ICAB i el Ministeri de l’Interior signen un conveni de col·laboració per facilitar la comunicació entre l’advocacia barcelonina i la policia nacional

Barcelona, 20 de juny de 2017. El degà del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Oriol Rusca i el cap superior de la Policia Nacional a Catalunya, Sebastián Trapote, en nom del secretari d’Estat de Seguretat de Ministeri de l’Interior, José Antonio Nieto Ballesteros, han oficialitzat aquest matí a la seu del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, un conveni de col·laboració entre l’advocacia barcelonina i la Jefatura Superior de la Policía de Cataluña (JSPC)

Per aquest motiu es constituirà una Comissió Mixta – integrada per dos representants de cada institució-  que tindrà entre les seves finalitats canalitzar i gestionar les incidències o conflictes que puguin produir-se entre els professionals d’aquestes institucions. La Comissió Mixta, a més d’emetre propostes i fer informes- es reunirà trimestralment per valorar els temes proposats i per adoptar les mesures i accions que s’estimin necessàries per millorar els serveis i evitar futures incidències. Anualment farà un informe de seguiment del compliment dels acords assolits així com de la gestió dels conflictes en què hagi intervingut. 

Arran d’aquest conveni, ambdues parts faran difusió entre els seus membres d’aquest acord i es facilitarà als professionals de cada institució el document per comunicar suggeriments o incidències. En cas de controvèrsia, l’advocat/da ho haurà de posar en coneixement de la Comissió de Relacions amb l’Administració i la Justícia (CRAJ); si la incidència és per part d’algun membre de la JSPC vers un advocat/da en l’exercici de les seves funcions aquest ho haurà de comunicar als seus superiors per mitjà d’una nota informativa.

El representant institucional de la part que ha iniciat el procediment haurà de posar-se en contacte amb l’altra part per tal de fixar l’hora, lloc i hora per a dur a terme la mediació, que és la via que s’ha establert per resoldre la controvèrsia.

La vigència d’aquest acord és d’un any, a partir de la signatura del mateix. I es renovarà de manera tàcita per dos períodes iguals. Aquest conveni té naturalesa administrativa i està exclòs de l’aplicació del Reial Decret Legislatiu 3/2011, de 14 de novembre, pel qual s’aprova el text refós de la Llei de Contractes del Sector Públic, d’acord amb allò que disposa l’article 4.1.d) de la mateixa. 

 

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat