Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa › Nota de Premsa Intercol·legial

NOTA DE PREMSA: La Intercol·legial presenta el primer estudi amb dades oficials dels Col·legis Professionals

12/06/2017
L'Associació Intercol·legial, que agrupa més 100 Col·legis i 200.000 col·legiats/des, presenta un informe amb dades del sector i el perfil dels col·legiats
NOTA DE PREMSA: La Intercol·legial presenta el primer estudi amb dades oficials dels Col·legis Professionals

• L'informe, que s'ha donat a conèixer en el I Congrés de les Professions, indica que més de la meitat dels col·legiats són dones

• El 45,4% dels professionals col·legiats treballa per compte d'altri davant del 44,6% que és autònom o empresari

• Els professionals coincideixen en la necessitat de reforçar les aliances i la cooperació entre Col·legis per enfortir les xarxes professionals

Barcelona, ¿¿12 de juny de 2017.-
L'Associació Intercol·legial de Catalunya, que agrupa més de 100 Col·legis professionals i més de 200.000 col·legiats, ha presentat el primer 'Estudi dels Col·legis Professionals de Catalunya' en què recullen dades de 98 dels 137 Col·legis professionals existents a Catalunya.

L'estudi s'ha donat a conèixer avui en el marc del I Congrés de les Professions (www.congresdelesprofessions.cat), organitzat per l'Associació Intercol·legial amb l'objectiu de construir una visió col·lectiva de futur, abordar els reptes del sector i potenciar la col·laboració intercol·legial. Fins al proper 4 de juliol s'han organitzat més d'un centenar d'activitats, conferències i debats a les diferents seus dels Col·legis professionals.

L'informe ha permès, per primera vegada, conèixer el perfil dels col·legiats, el funcionament dels Col·legis i els aspectes més demandats del col·lectiu de professionals. L'objectiu de l'estudi és conèixer l'estat del sector, identificar les dades més rellevants de l'estructura organitzativa dels Col·legis, conèixer el tipus de relacions establertes amb el sector públic i privat i recollir les opinions dels col·legiats.

Segons dades recollides en l'estudi, el 45% exerceix per compte d'altri davant del 44,6% que és autònom o empresari, mentre que el 10% restant està en transició laboral o en atur. L'activitat es concentra a la ciutat de Barcelona on desenvolupen la seva professió el 42%.

Principio del formulario

Més de la meitat dels col·legiats són dones, el 56% i el 77% dels professionals col·legiats, segons l'estudi, té entre 30 i 64 anys. El col·lectiu d'entre 40 i 49 anys és el més nombrós i representa el 27,6% dels col·legiats.

A més del perfil del Col·legiat, l'estudi recull dades dels Col·legis Professionals de Catalunya i del seu funcionament. Així, l'informe indica que el 74,5% dels Col·legis són de col·legiació obligatòria i el 24,5% voluntària. La majoria es finança mitjançant un pressupost propi fonamentat en quotes, que representen de mitjana el 59,7% dels ingressos, convenis i contractes, el 8,2%, i el 6% en subvencions. La resta, el 26,1%, obté finançament mitjançant altres ingressos i serveis.

L'estudi ha servit a més per conèixer els punts d'interès dels col·legiats respecte als seus Col·legis, així com les seves demandes. La formació contínua, la borsa de treball i la informació sobre el sector, són els serveis que més demanden els col·legiats.

Els col·legis creuen que l'Associació Intercol·legial ha de reforçar la cooperació per enfortir les xarxes professionals, així com fomentar un acostament a la societat potenciant la visibilitat de les professions col·legiades. Així mateix, coincideixen en la necessitat de garantir la defensa de la professió, les bones pràctiques i les normes deontològiques, a més de ser una garantia per al ciutadà, consumidor i/o usuaris. A més, consideren important consolidar les relacions amb els agents socials, l'Administració i la societat.

Sobre l'Associació Intercol·legial

Constituïda com a Associació el 28 d'abril de 2011, l'Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya (http://www.intercolegial.cat) representa més de 100 corporacions professionals, amb més de 200.000 col·legiats i col·legiades de tots els sectors professionals. L'Associació té com a finalitats reforçar la presència social dels col·legis professionals, divulgar les seves funcions d'interès general, impulsar projectes comuns, actuar com a interlocutor amb les administracions i estudiar qüestions que afecten el col·lectiu transversalment.

 

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat