Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Titulars › Notes de Premsa

NOTA DE PREMSA: L’ICAB sensibilitza els joves sobre el perill del mal ús de les xarxes socials i de les conseqüències jurídiques del ciberbullying

28/04/2017
Davant les nombroses notícies que s’estan fent ressò del joc anomenat Balena Blava i que incita als participants a superar 50 reptes, l’últim dels quals és el suïcidi. El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona alerta de la importància de l’educació en aquests temes.
NOTA DE PREMSA: L’ICAB sensibilitza els joves sobre el perill del mal ús de les xarxes socials i de les conseqüències jurídiques del ciberbullying

Barcelona, 28 d’abril de 2017. El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) sensibilitza els joves sobre el perill del mal ús de les xarxes socials i també alerta que la pràctica del ciberbullying (o assetjament entre iguals usant les noves tecnologies) té conseqüències jurídiques. Ho fa des de fa cinc anys, a través de l’activitat Justícia i Joves, que reuneix a la seu de l’advocacia barcelonina estudiants de tercer i quart d’ESO. 

A través d’aquesta activitat s’han mostrat -per mitjà d’una curta representació teatral- els perills d’un mal ús de les xarxes socials, mentre que actualment es projecta un curtmetratge per donar a conèixer una situació que posa al límit una jove adolescent que pateix ciberbullying per part de la seva germanastra. 

L’ICAB vol alertar de la necessitat de prendre consciència que el mal ús de les noves tecnologies pot provocar un efecte especialment nociu entre els adolescents, i una prova d’això són les nombroses notícies publicades avui als mitjans de comunicació en què es fan ressò d’aquest primer cas a Catalunya d’una adolescent que jugava al joc anomenat Balena Blava (Blue Whale) i que ha estat ingressada a la unitat psiquiàtrica d’un centre hospitalitari. 

Segons les investigacions, a Balena Blava hi ha un administrador que contacta amb joves a través de les xarxes socials per tal que se sumin al joc i acompleixin un total de 50  reptes o ordres. Aquest administrador demana al participant que acrediti amb una foto que ha realitzat la prova i així poder passar a la següent, fins arribar a la darrera en què s’incita al suïcidi, ja que es proposa tirar-se al buit des de l'edifici més alt que es trobi o saltar a les vies del tren. 

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat