Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Titulars › Notes de Premsa

L’ICAB acull aquest dissabte la realització de la prova d’accés a l’advocacia

27/10/2017
El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) serà la seu on aquest dissabte, 28 d’octubre, es realitzarà la segona convocatòria de l’examen d’accés a la professió d’advocat i de procurador d’aquest 2017.
L’ICAB acull aquest dissabte la realització de la prova d’accés a l’advocacia

Amb motiu d’aquesta nova convocatòria (el primer examen d’accés va celebrar-se el passat 25 de febrer) l’ICAB reclama novament que s’avaluï en aquesta prova als alumnes en relació a les competències necessàries per exercir d’advocat/da, donant compliment a allò previst en el Real Decret 775/ 2011, que desenvolupa el Reglament de la Llei d'accés a la professió.

201 alumnes del Màster d’Accés a l’advocacia estan convocats a Catalunya per fer aquesta  prova.

Cal destacar que gràcies al treball d’aquesta Corporació a les seus on hi ha llengua cooficial els alumnes podran realitzar la prova en castellà o en aquesta altra llengua, de manera que a Catalunya els alumnes tindran les preguntes de l’examen disponible en català i es podrà respondre també en català. La prova també s’ha descentralitzat, de manera que no cal desplaçar-se a Madrid per realitzar-la.

Llei d’accés a la professió d’advocat

Els estudiants de grau de dret han de realitzar i superar el màster d’accés a l’advocacia així com un examen per poder exercir com a advocat/da. Aquesta última prova és obligatòria des de l’aprovació de la Llei d’accés a les professions d’advocat i procurador, que va entrar en vigor el 2011.

El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona té convenis per a la realització dels màsters d’accés amb diferents Universitats catalanes. Concretament amb la Universitat de Barcelona, amb la Universitat Autònoma de Barcelona, amb la Universitat Pompeu Fabra, amb la Universitat Abat Oliba CEU i amb la Universitat Oberta de Catalunya.

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat