Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa

NOTA DE PREMSA: El XXV Congrés de Responsabilitat Civil de l’ICAB analitza els canvis produïts en el Dret d’assegurances a nivell legislatiu, doctrinal i jurisprudencial

24/05/2018
La cita jurídica aborda, entre d’altres temes, la proposta del nou barem sanitari
NOTA DE PREMSA: El XXV Congrés de Responsabilitat Civil de l’ICAB analitza els canvis produïts en el Dret d’assegurances a nivell legislatiu, doctrinal i jurisprudencial

Barcelona, 24 de maig. La seu del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) acull avui i demà la celebració del XXV Congrés de Responsabilitat Civil que té com a objectiu donar a conèixer, a través de nou ponències, els principals canvis que s’han produït en l’àmbit del Dret de les assegurances i de la Responsabilitat Civil a nivell legislatiu, doctrinal i jurisprudencial.

La inauguració ha tingut lloc aquest matí amb la diputada de la Junta de Govern de l’ICAB Núria Flaquer i l’advocada i presidenta de la Comissió d’Advocats de Responsabilitat Civil i Assegurances Cándida García.

En aquesta edició del Congrés s’aborden temes clau de la Responsabilitat Civil, com ara el de l’evolució del concepte en la jurisprudència del Tribunal Suprem, per adaptar-se a les noves demandes socials que requereixen una millor protecció del perjudicat.

També es parlarà de l'acció directa, típica i exclusiva de l'àmbit de Responsabilitat Civil, amb especial referència a l'àmbit contenciós.

A més, s’analitzarà la prescripció, un punt conflictiu a nivell pràctic, i de l’assegurança de defensa jurídica, una modalitat cada vegada més estesa per permetre un millor accés dels particulars als tribunals de justícia.

Una de les novetats més destacades del programa serà l’estudi del projecte del nou barem en l'àmbit de Responsabilitat Civil sanitària, que es podria aplicar en casos, per exemple, de negligències mèdiques, igual que ara s’aplica el Barem de trànsit en cas d’accidents de cotxe.

Precisament, en relació amb el Dret de Circulació, la cita jurídica estudiarà les qüestions produïdes per l'aplicació del barem contingut en la Llei 35/2015 en relació amb la Responsabilitat Civil i Assegurança de circulació de vehicles a motor. Pel que fa a aquest últim tema, el Congrés farà  una previsió de futur en relació amb el futur de la Responsabilitat Civil derivada dels vehicles sense conductor.

Finalment, aquesta cita jurídica abordarà temes d’absoluta actualitat com el de l’aplicació del Compliance Penal en les companyies asseguradores.

 

 

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat