Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa

CONVOCATÒRIA: El Congrés de Responsabilitat Civil de l’ICAB analitza la proposta de crear un nou barem indemnitzatori per danys derivats de l’actuació mèdica

23/05/2018
La cita jurídica, que enguany assoleix la 25a edició, abordarà els principals canvis que s’han produït en el Dret de les assegurances a nivell legislatiu, doctrinal i jurisprudencial
CONVOCATÒRIA: El Congrés de Responsabilitat Civil de l’ICAB analitza la proposta de crear un nou barem indemnitzatori per danys derivats de l’actuació mèdica

Barcelona, 22 de maig. La seu del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) acollirà el dijous 24 i el divendres 25 de maig de 2018 la celebració del XXV Congrés de Responsabilitat Civil que té com a objectiu donar a conèixer, a través de nou ponències, els principals canvis que s’han produït en l’àmbit del Dret de les assegurances i de la Responsabilitat Civil a nivell legislatiu, doctrinal i jurisprudencial.

La inauguració tindrà lloc el dijous 24 a les 9.30h amb la diputada de la Junta de Govern de l’ICAB Núria Flaquer i l’advocada i presidenta de la Comissió d’Advocats de Responsabilitat Civil i Assegurances Cándida García.

En aquesta edició del Congrés es tractaran temes clau de la Responsabilitat Civil, des del seu concepte i evolució jurisprudencial, l'acció directa que és pròpia i característica de la Responsabilitat Civil, de la Prescripció, que tantes dificultats planteja en l'àmbit processal, i de l’Assegurança de Defensa Jurídica que, gràcies a la seva evolució, ha fet més fàcil l'accés als Tribunals per als ciutadans.

Una de les novetats més destacades del programa (dijous 24, 18h) serà l’anàlisi de la proposta de crear un nou Barem per a la indemnització per danys i perjudicis en l’àmbit sanitari, que es podria aplicar en casos, per exemple, de negligències mèdiques, igual que ara s’aplica el Barem de trànsit en cas d’accidents de cotxe.

Precisament, en relació amb el Dret de Circulació, la cita jurídica servirà per estudiar les qüestions que s'han suscitat des de l'entrada en vigor del Barem contingut a la Llei 35/2015, tant en les qüestions processals, com en aquells temes que afecten a l'àmbit material derivades de la seva aplicació, així com el futur de la Responsabilitat Civil derivada de vehicles sense conductor.

A més, el Congrés abordarà temes d’actualitat com l’aplicació del Compliance Penal en les companyies asseguradores en l’àmbit de l’assegurança de l’automòbil.


* Els mitjans interessats en assistir a la inauguració o a alguna de les ponències han de confirmar assistència per e-mail a comunicacio@icab.cat

 

CONVOCATÒRIA DE PREMSA
Acte:    XXV Congrés de Responsabilitat Civil de l’ICAB
             PROGRAMA COMPLET, AQUÍ

Dia:      24 i 25 de maig de 2018
Lloc:    Sala d’Actes - Mallorca, 283. Barcelona

 

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat