Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa

COVOCATÒRIA: El Congrés de Dret Immobiliari aborda el fenomen de l’okupació, la problemàtica dels pisos turístics i la bombolla dels preus del lloguer

28/05/2018
La jornada se celebrarà el dijous 31 de maig al Col·legi de l’Advocacia de Barcelona.
COVOCATÒRIA: El Congrés de Dret Immobiliari aborda el fenomen de l’okupació, la problemàtica dels pisos turístics i la bombolla dels preus del lloguer

Barcelona, 29 de maig. La seu del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) acollirà el dijous 31 de maig de 2018 la celebració del Congrés de Dret Immobiliari, una jornada per analitzar les tendències del sector des de diferents vessants i amb ponents de reconegut prestigi i especialistes en la matèria.

La inauguració tindrà lloc a les 9h amb el secretari de l’ICAB, Jesús Sánchez, i el diputat de la Junta de Govern de la Corporació Alejandro Fuentes-Lojo.

Un dels temes més destacats del programa serà el del fenomen de l’okupació d’habitatges (16.45h), posant èmfasi en la reforma de la Llei d’Enjudiciament Civil que permetrà el desallotjament exprés de pisos okupats premeditadament contra la voluntat del propietari.

L’altre punt rellevant del programa serà el dels habitatges d’ús turístic i la dispersió normativa existent (16h). En concret, s’analitzarà el marc jurídic i la regulació vigent, així com els problemes que generen a les comunitats de propietaris, entre d’altres.

També s’estudiarà la bombolla dels lloguers residencials o destinats a l’ús d’habitatge (12.15h) que, en ciutats com Barcelona, s’ha convertit en un problema per a molts ciutadans. S’explicaran els aspectes de l’actual regulació (renda, actualització, durada del contracte...) i es posarà sobre la taula si és necessària una reforma de la Llei d’Arrendaments Urbans per garantir el dret a l’habitatge arrendat.

Així mateix, el Congrés abordarà els aspectes registrals dels contractes de compravenda d’immobles i el nou model urbanístic basat en la rehabilitació, regeneració i renovació.

Aquest Congrés de Dret Immobiliari està organitzat conjuntament per l’ICAB, el Consell de l’Advocacia Catalana, l’Associació de Promotors de Catalunya, la Cambra del Consell General de Cambres de la Propietat Urbana de Catalunya, el Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona-Lleida, els Col·legis i Associació d’Agents Immobiliaris, el Col·legi de Notaris de Catalunya i el Deganat dels Registradors de la Propietat, Mercantils i Béns Mobles de Catalunya

* Els mitjans interessats en assistir a la inauguració o a alguna de les ponències han de confirmar assistència per e-mail a comunicacio@icab.cat

CONVOCATÒRIA DE PREMSA
 

Acte:    I Congrés de Dret Immobiliari  -PROGRAMA COMPLET, AQUÍ-

Dia:    Dijous, 31 de maig de 2018 -9:00H Inauguració-
Lloc:    Sala d’Actes ICAB - Mallorca, 283. Barcelona

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat