Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa

NOTA DE PREMSA: L’ICAB reclama que l’examen d’accés a l’advocacia avaluï als alumnes en relació a les competències per exercir la professió

24/02/2017
La propera prova d’accés a la professió d’advocat/da es farà el proper dissabte, 25 de febrer
NOTA DE PREMSA: L’ICAB reclama que l’examen d’accés a l’advocacia avaluï als alumnes en relació a les competències per exercir la professió

S’han inscrit per fer la prova 5.409 persones a tot l’Estat, de les quals 970  la realitzaran a Catalunya i concretament a Barcelona (Universitat Politècnica de Catalunya)

Barcelona 24 de febrer de 2017. Amb motiu de la nova convocatòria de l’examen d’accés a l’advocacia, que tindrà lloc el dissabte, 25 de febrer, el Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) reclama que s’avaluï en aquesta prova als alumnes en relació a les competències necessàries per exercir d’advocat/da, donant compliment a allò previst en el Real Decret 775/ 2011, que desenvolupa el Reglament de la Llei d'accés a la professió.

A aquesta nova edició de la prova s’hi ha inscrit un total de 5.409 persones a tot l’Estat, de les quals 970 la faran a Catalunya. Concretament es farà a Barcelona, en les instal·lacions de la Universitat Politècnica de Catalunya.

De la mateixa manera que l’ICAB ha lluitat perquè els alumnes poguessin fer la prova en una seu situada a Catalunya i que l’examen estigués disponible en català i les altres llengües cooficials de l’Estat, aquesta Corporació està treballant per aconseguir que l’examen d’accés a la professió avaluï sobre les competències pràctiques i reals que hauran de dur a terme quan exerceixin l’advocacia.

Llei d’accés a la professió d’advocat

Els estudiants de grau de dret han de realitzar i superar el màster d’accés a l’advocacia així com un examen per poder exercir com a advocat/da. Aquesta última prova és obligatòria des de l’aprovació de la Llei d’accés a les professions d’advocat i procurador, que va entrar en vigor el 2011.

El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona té convenis per a la realització dels màsters d’accés amb diferents Universitats catalanes. Concretament amb la Universitat de Barcelona, amb la Universitat Autònoma de Barcelona, amb la Universitat Pompeu Fabra, amb la Universitat Abat Oliba CEU i amb la Universitat Oberta de Catalunya.

 

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat