Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa

CONVOCATÒRIA DE PREMSA: L’ICAB alerta que continua augmentant el temps de resolució dels procediments judicials

22/11/2016
Serà en el marc de la roda de premsa de presentació de” l’Informe de la Justícia 2016” que realitzarà el Col·legi de l’Advocacia de Barcelona demà dimecres, 23 de novembre, a les 11h.
CONVOCATÒRIA DE PREMSA: L’ICAB alerta que continua augmentant el temps de resolució dels procediments judicials

Barcelona 22/11/2016.  El degà del Col•legi de l’Advocacia de Barcelona, Oriol Rusca i Nadal, juntament amb les diputades responsables de la Comissió de Relacions amb l’Administració i la Justícia Eva Pous i Raventós i Julia Herrero Alcorta presentaran demà dimecres, 23 de novembre, a les 11h, en roda de premsa, les conclusions de l’Informe de la Justícia 2016.

L’Informe de la Justícia és una publicació anual que l’ICAB realitza des de l’any 2007. L’objectiu de l’Informe és donar a conèixer la visió de l’advocacia en relació al funcionament de l’Administració de justícia, prenent com a referència l’evolució de la taxa de resolució, de pendència, de congestió i de litigiositat en els diferents àmbits jurisdiccionals (civil, penal, contenciós administratiu i social) durant els últims 5 anys. Enguany s’analitza el període 2010-2015.

A més de valorar el seu impacte a nivell estatal, també es compara en relació a la demarcació ICAB, que inclou Barcelona i les 11 delegacions, situades a Arenys de Mar, Badalona, Berga, Gavà, L’Hospitalet, Igualada, El Prat de Llobregat, Sant Boi, Santa Coloma de Gramenet, Vilafranca del Penedès i Vilanova i La Geltrú.

Com a novetat, l’Informe de la Justícia 2016 també analitza l’evolució de la informatització en l’Administració de Justícia a través dels sistemes E-Justícia i LEXNET, la justícia als mitjans de comunicació i el català dins l’àmbit de la justícia.  A més, hi ha una valoració de l’advocacia en relació a la seva percepció sobre el funcionament de l’Administració de la Justícia, realitzada a partir d’enquestes a 450 advocats/des exercents i del ‘Baròmetre de la CRAJ” on es demana periòdicament als col·legiats i col·legiades de l’ICAB la seva opinió sobre determinats aspectes del dia a dia a la justícia.

TAXA DE RESOLUCIÓ*: És la capacitat que te l’òrgan judicial per resoldre els assumptes ingressats  en cada període, sense tenir en compte els assumptes pendents d’anys anteriors. Com més baixa sigui, significarà que es resolen menys casos dels que s’ingressen.
TAXA DE PENDÈNCIA**: Mostra el nombre d’assumptes que resten per resoldre en un any.
TAXA DE CONGESTIÓ***: Mostra els assumptes ingressats sumats als assumptes pendents al finalitzar entre els assumptes resolts.
TAXA DE LITIGIOSITAT****: És el reflex de la conflictivitat en termes d’activitat judicial, en relació amb la població d’una determinada demarcació o Jurisdicció

CONVOCATÒRIA

Acte:    L’ICAB presentarà l’Informe de la Justícia el 23 de novembre
Dia i hora:    Dimecres 23 de novembre, a les 11h
Lloc:    Col·legi de l’Advocacia de Barcelona. A la 8a planta  (Mallorca 283)

 

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat