Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa

AGENDA: 13 de febrer, visita guiada a la Biblioteca de l’ICAB

10/02/2017
La Biblioteca del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, considerada una de les biblioteques jurídiques privades més important d’Europa, obre les seves portes a la ciutadania. Realitzarà una visita guiada el proper dilluns, 13 de febrer, a les 18h.
AGENDA: 13 de febrer, visita guiada a la Biblioteca de l’ICAB

 

Barcelona, 10 de  febrer de 2017. Es tracta d’una activitat gratuïta, però cal reservar plaça enviant un correu electrònic a comunicacio@icab.cat (Places limitades).

La visita a la Biblioteca permetrà conèixer la Biblioteca per dins i per fóra. 
La Biblioteca de l’ICAB, està situada dins el Palauet Casades un edifici, pre modernista emblemàtic de l’Eixample barceloní, situat al carrer de Mallorca 283.  

Compta amb més de 300.000 volums, prop de 1.900 títols de publicacions periòdiques i 70 bases de dades amb contingut legislatiu, jurisprudencial, doctrinal, de models i formularis. La seva col·lecció de fons antic la distingeix de les altres biblioteques jurídiques privades europees reunint pergamins, al·legacions jurídiques, manuscrits i llibres impresos que són un veritable tresor històric que va del segle XI a l'any 1900. La Reserva de la Biblioteca està formada per 228 manuscrits, 2.000 pergamins, 10.000 al·legacions, 28 incunables i 2.186 llibres del segle XVI. Entre els qual cal destacar l’Atles Blaviana. Per aquest motiu, la Biblioteca de l’ICAB està considerada com una de les biblioteques jurídiques privades més importants d’Europa”. 

La visita permetrà conèixer les sales més emblemàtiques de la Biblioteca de l’ICAB, entre elles la sala de lectura i la sala dels usatges. També es mostraran algunes de les millores que s’han fet a la Biblioteca recentment, atès que aquest espai, s’ha adequat a la normativa de prevenció d’incendis i ha incorporat  un nou sistema de climatització i d’il·luminació per facilitar l’estudi i ús d’aquest equipament.  També s’ha modificat el paviment amb peces de marbre de color blanc i negre i s’han restaurat els mobles originals.

Aquesta visita guiada format part de les activitats que organitza el Col·legi de l’Advocacia de Barcelona per commemorar la festivitat del seu patró, Sant Raimon de Penyafort.

 

AGENDA

Acte:

13 de febrer, visita guiada a la Biblioteca de l’ICAB

Dia:

Dilluns 13 de febrer, a les 18h
És necessari reservar plaça enviant un correu electrònic a comunicacio@icab.cat indicant nom i cognom i número d’entrades que sol·licita

Lloc:

Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (Mallorca 283).
Biblioteca (entrada pel xamfrà)

 

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat