Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa

NOTA DE PREMSA: Victòria de la Comissió de Protecció dels drets dels Animals de l’ICAB per aconseguir que s’implanti el mètode d’esterilització de coloms

24/11/2016
Aquesta mesura evitarà que a Barcelona es matin coloms com a mesura per controlar la població d’aquestes aus.
NOTA DE PREMSA: Victòria de la Comissió de Protecció dels drets dels Animals de l’ICAB per aconseguir que s’implanti el mètode d’esterilització de coloms

Aconseguir aquest canvi de criteri en sí de l’Ajuntament de Barcelona ha estat possible gràcies al treball conjunt dels advocats/des membres de la Comissió de Protecció dels Drets dels Animals del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona i de 152 associacions animalistes de tota Catalunya.

La pràctica de matar per controlar la població d’aus és contrària a les lleis vigents i totalment ineficaç ja que provoca l’augment de coloms i una gran despesa econòmica

Barcelona 24/11/2016. La Comissió de Protecció dels Drets dels Animals del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (CPDA), amb la col·laboració de 152 associacions animalistes de tota Catalunya (CIPAC), han aconseguit que l’Ajuntament de Barcelona canviï el criteri alhora d’intentar controlar la població de coloms. Aquest fet comportarà, d’una banda, que el consistori barceloní compleixi la normativa en matèria de protecció dels drets dels animals, i de l’altra que el control de població d’aus urbanes es faci per mètodes ètics, efectius i amb menor cost econòmic possible.

Després de molts mesos de denúncies i requeriments per part de la CPDA i la CIPAC,  l’Ajuntament de Barcelona ha accedit a substituir les matances de coloms per un mètode ètic, efectiu i econòmic que funciona exitosament fa més de 15 anys a tota Europa, a diversos municipis catalans i a les ciutats d’Alacant i València. L’aprovació d’aquest canvi de criteri s’ha aprovat avui. Fet que celebren tant la  Comissió de Protecció dels Drets dels Animals del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona com les 152 associacions animalistes de tota Catalunya.

El mètode d’esterilització es basa en la ingesta de nicarbazina, medicament que està aprovat pel Registre Sanitari de la Unió Europea i el Registre Sanitari d’Espanya per inhibir la formació d’ous en les aus i del que s’han realitzat diverses proves científiques que evidencien la reducció de forma efectiva del número d’individus, a més amb un cost econòmic molt inferior al que suposa matar a les aus. S'instal•laran diversos dispensadors de pinso esterilitzant en tots els districtes de Barcelona i es realitzarà un estudi d'eficàcia dirigit pel Dr. Santiago Lavin, de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Mètodes
El control de població d’animals basat en l’eliminació dels individus, com les captures i mort per inhalació de gas en els coloms o la caça massiva dels senglars han acabat provocant una alteració de l’ecosistema amb conseqüències nefastes traduïdes en un increment alarmant de la població d’aquests animals. Així es constata en un Informe del Museu d’Història Natural de l’any 2009 i en el Conveni de Col·laboració que totes les Comissions de Protecció dels Drets dels Animals dels Col·legis d’Advocats de Catalunya han subscrit recentment amb la Universitat Autònoma de Barcelona per recolzar el projecte d’investigació d’una vacuna patentada que esterilitza als porcs senglars.

Així doncs, fracassats per ineficaços els mètodes cruents de control de poblacions d’animals, la CPDA i CIPAC consideren que l’únic camí ara possible és la implantació de mètodes ètics emparats en la Llei de Protecció d’Animals de Catalunya, que a més de respectar els drets dels animals han demostrar una gran eficàcia i un menor cost econòmic pel ciutadà.

Nota d’aclariment
El comunicat de premsa que acabeu de rebre per part de la Comissió de Protecció dels Drets del Animals és una nota elaborada i tramesa als mitjans per part d’aquesta Comissió del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona.

Les Seccions i Comissions de l’ICAB promouen el debat jurídic i fomenten la participació de les persones col·legiades en els diferents àmbits d’interès professional. Tanmateix les actuacions o opinions que defensen no representen necessàriament l’opinió de la Junta de Govern d’aquesta corporació.

El Col•legi de l’Advocacia de Barcelona és la veu oficial d’aquesta corporació i es manifesta a través de la seva Junta de Govern

Comissió de Protecció dels Drets dels Animals (CPDA)
El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona va ser pioner en la creació de la Comissió de Protecció dels Drets dels Animals, l’any 2002. Aquesta comissió va néixer amb l’objectiu de conscienciar la societat contra el maltractament animal, formar els advocats interessats en la causa i actuar davant qualsevol situació denunciable.

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió de Protecció dels Drets dels Animals
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    https://www.icab.cat/?go=eaf9d1a0ec5f1dc58757ad6cffdacedb4d94afd09336f9d47dc4efc01bb095ae2ad5d394320f855687e3af18a75fe2e991235035ea69e26e0414a3fb9f916d2e19e568908d8a60dd9b6eff6a11afecbf T. 93 601 12 13 - EXT. 5319 E. comissiocpda@icab.cat