Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa

NOTA DE PREMSA: La IV Fira Internacional de l’Advocacia, el 25è aniversari de la FBE, la inauguració de la Biblioteca i els homenatges protagonitzen el Sant Raimon 2017 de l’ICAB

08/02/2017
El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) organitza una quarantena d’actes del 8 al 18 de febrer per commemorar el patró de l’advocacia, Sant Raimon de Penyafort.
NOTA DE PREMSA: La IV Fira Internacional de l’Advocacia, el 25è aniversari de la FBE, la inauguració de la Biblioteca i els homenatges protagonitzen el Sant Raimon 2017 de l’ICAB

La Sessió Solemne reunirà el 17 de febrer al Palau de Congressos de Catalunya als més de  450 advocats que compleixen 25 anys d’exercici de la professió i als més de 40 que compleixen durant el 2017 les noces d’or com a lletrats. Enguany 3 col·legiats celebren 75 anys de col·legiació

El programa detallat de Sant Raimon de Penyafort el podeu consultar al  web www.santraimon.cat                                   

Barcelona, 8 de febrer de 2017. El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) dona el tret de sortida als actes commemoratius del seu patró, Sant Raimon de Penyafort.

Enguany el primer acte de Sant Raimon és la inauguració de la Biblioteca de l’ICAB, després de les obres a què ha estat sotmesa durant els darrers mesos. La inauguració anirà a càrrec del degà de l’advocacia barcelonina, Oriol Rusca i Nadal, juntament amb el conseller de Justícia, Carles Mundó i Blanch, el conseller de Cultura, Santi Vila i Vicente, la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa i Pagès, i la diputada de la Junta de Govern de l’ICAB, Elena Moreno i Badia. Serà a les 19h, a l’avantsala de la Biblioteca del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona. Posteriorment es realitzarà una visita guiada per conèixer els principals canvis que s’han fet.

IV edició de la Fira Internacional de l’Advocacia i 25è aniversari de la FBE

Enguany el marc d’aquesta festivitat tindrà un caràcter especialment internacional. D’una banda se celebrarà els dies 16 i 17 de febrer la IV edició de la Fira Internacional de l’Advocacia sota el lema ‘Next stop: Barcelona connection’. L’ objectiu principal es fomentar el networking entre advocats i advocades de diferents països per facilitar la seva internacionalització i l’establiment de sinergies.  De l’altra, el Memorial Jacques Henry 2017, que tindrà lloc el 18 de febrer,  i que servirà per analitzar “la protecció dels menors no acompanyats  a la llum de la declaració universal de drets humans” i l’acte commemoratiu del 25è aniversari de la Federació d’Advocats d’Europa (FBE), entitat que representa a 800.000 advocats. Aquest darrer acte comptarà amb la participació de la presidenta del Tribunal Penal Internacional, Silvia Fernández de Gurmendi.

Jornades de Formació

La Formació serà una peça clau dels actes commemoratius del Sant Raimon de Penyafort 2017. Les Jornades de formació inclouen 24 conferències de temes d’actualitat que es realitzaran del 14 al 16 de febrer. Entre aquestes cal destacar “La contractació temporal després de la sentència del TJUE de 14 de setembre de 2016”; “Els reptes de la protecció jurídica dels videojocs”; “El document de voluntats anticipades i dret a morir dignament”, “Les xarxes socials i les implicacions penals”; “El Brexit i les seves conseqüències polítiques, econòmiques i socials”;  “El maltractament prenatal”; “Els pisos turístics”; “ Els aspectes jurídics de la F1”; “La proposta directiva europea sobre Copyright en el mercat únic digital”, entre altres.
A més d’aquestes conferències, la Comissió de la Memòria Històrica organitza una sobre la “Nul·litat dels Consells de Guerra del Franquisme: un acte de reparació” . Serà el dilluns 13, a les 19h.

Jornades solidàries

Un any més, l’ICAB ha dissenyat diversos actes solidaris dins els actes programats per Sant Raimon de Penyafort.

D’una banda, el dijous 9 de febrer, es realitzarà un concert solidari per part de diferents grups integrats per advocats i advocades de l’ICAB. Per poder assistir al concert caldrà fer un donatiu de 5 euros, que es destinarà a la Fundació Degà Ignasi de Gispert, que presta ajuda als advocats i als seus familiars que es troben en una situació difícil.  

De l’altra, el Mercat Solidari, el dilluns 13 de febrer, de 10 a 20h. El Centre de Formació del Col·legi (Mallorca 281) es convertirà per cinquè any consecutiu en un Mercat amb estands de productes de diferents ONG. L’objectiu es donar informació i recaptar diners per projectes en favor de la infància, gent gran, persones malaltes, etc. Una de les paredetes serà de la Fundació Degà Ignasi de Gispert. El Mercat estarà obert de les 10 a les 20h. Coincidint amb el Mercat Solidari,  a les 18 hores, la Comissió per a la Cooperació i el Desenvolupament de l’ICAB presentarà els projectes subvencionats per aquesta corporació (mitjançant el 0,7% del pressupost). CIEMEN, explicarà el projecte “Suport Jurídic als Refugiats de la minoria kurda Jazidia de la guerra de Siria i l’Irak”; i l’ASSOCIACIÓ COOPERACCIÓ, que presentarà el projecte “Acciones legales para la defensa de mujeres sin acceso a la justícia de El Salvador”.

Homenatges

La Festa del patró de l’advocacia també és un moment d’homenatge. Aquest 2017 455 advocats i advocades de l’ICAB compleixen 25 anys d’exercici de la professió, 47 compleixen les noces d’or i 3 commemoren els 75 anys com a col·legiats. L’homenatge es farà en el marc de la Sessió Solemne, que tindrà lloc el divendres 17 de febrer, a les 21h, al Palau de Congressos de Catalunya. Posteriorment tindrà lloc el sopar de Gala tipus còctel.

Premis i medalles del Col·legi

Un any més, en el marc de SRP es lliuraran les medalles del Col·legi així com el lliurament dels guardons als guanyadors dels Premis Feixó Carreras, Ferrer Eguizábal i Memorial Degà Roda i Ventura  i del  Concurs d’Oratòria Amadeu Maristany, que se celebrarà el dijous 9 de febrer a les 19h

Activitats culturals i esportives

En relació a les activitats culturals, cal destacar l’obra de teatre “Tot és comèdia”. Es tracta d’un repàs per les 10 escenes més representatives de la dramatúrgia, començant per Aristòfanes i passant per Shakespeare, Lorca, Molière, Ionesco, Dagoll Dagom i La Cubana. Les funcions es representaran els dies 10 i 11 de febrer, a les 21 hores a la Sala d’Actes de la seu col·legial. No faltarà tampoc el tradicional concert de la Coral del Col·legi, que es farà enguany el 15 de febrer, a les 20h, a la sala d’actes.

També el dia 15 de febrer, però en l’àmbit esportiu, es disputarà el quadrangular de futbol entre jutges, periodistes, inspectors d’hisenda i advocats.  Altres activitats esportives seran el torneig de futbol 7 i de pàdel.

Tots aquests actes se celebraran entre el 8 i el 18 de febrer. Podeu trobar el programa detallat de SRP al web  www.santraimon.cat

 

 

 

 

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat