Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa

NOTA DE PREMSA. El degà de l’ICAB, la presidenta de la Diputació de Barcelona i els consellers de Justícia i de Cultura inauguren la Biblioteca del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona

08/02/2017
Amb aquest acte, el Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) ha donat el tret de sortida als actes commemoratius del seu patró, Sant Raimon de Penyafort, que se celebraran del 8 al 18 de febrer.
NOTA DE PREMSA. El degà de l’ICAB, la presidenta de la Diputació de Barcelona i els consellers de Justícia i de Cultura inauguren la Biblioteca del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona


Barcelona, 8 de febrer de 2017. El degà del Col•legi de l’Advocacia de Barcelona, Oriol Rusca i Nadal, el conseller de Justícia, Carles Mundó i Blanch, el conseller de Cultura, Santi Vila i Vicente, la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa i Pagès, i la diputada de la Junta de Govern de l’ICAB, Elena Moreno i Badia, han inaugurat aquesta tarda la Biblioteca del Col•legi de l’Advocacia de Barcelona. 

El degà de l’advocacia barcelonina ha explicat “que l’espai on es troba la Biblioteca s’ha sotmès a unes obres de millora. Aquestes obres han permès adequar-la a la normativa de prevenció d’incendis i incorporar un nou sistema de climatització i d’il•luminació per facilitar l’estudi i ús d’aquest equipament als col•legiats” i ha afegit: “Hi ha canvis més notoris a simple vista, com són la modificació del paviment de la sala de lectura, amb peces de marbre de color blanc i negre, i la restauració dels mobles originals”.

Mentre que Moreno ha destacat que “ la Biblioteca de l’ICAB s’ha modernitzat per primer cop en 64 anys. La reforma que s’ha realitzat és de caràcter estructural i ha afectat a les parts més nobles de la Biblioteca, com la sala de lectura i la sala dels usatges, sense modificar la seva essència. Ha estat una combinació del respecte per l’estructura amb la introducció de la modernitat a l’entrada al recinte”.

Per poder conèixer amb més detall els canvis realitzats, un cop inaugurada la Biblioteca, tant les autoritats presents a l’acte com els ciutadans assistents han realitzat una visita guiada per les sales més emblemàtiques d’aquest espai, entre elles la sala dels usatges i de lectura.  

En aquest sentit, cal recordar que els ciutadans que vulguin conèixer la Biblioteca de l’ICAB tindran una nova oportunitat el dilluns 13 de febrer, a les 18h. Cal reservar plaça a comunicacio@icab.cat (Places limitades)

Biblioteca ICAB
Dins les obres d’ampliació del Palauet Casades, que es van realitzar del 1950 al 1953,  sota la direcció de l’arquitecte Agustí Borrell i Sensat, es va dissenyar l’espai on està ubicada actualment la Biblioteca. La sala de lectura de la Biblioteca està folrada de fusta, seguint la tendència pròpia dels anys cinquanta. 

La Biblioteca de l’ICAB té més de 300.000 volums, prop de 1.900 títols de publicacions periòdiques i 70 bases de dades amb contingut legislatiu, jurisprudencial, doctrinal, de models i formularis.  A més de les obres especialitzades en Dret compta amb un important fons antic. La Reserva de la Biblioteca està formada per 228 manuscrits, 2.000 pergamins, 10.000 al•legacions, 28 incunables i 2.186 llibres del segle XVI. Per aquest motiu, la Biblioteca de l’ICAB està considerada com una de les biblioteques jurídiques privades més importants d’Europa.

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat