Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa

CONVOCATÒRIA DE PREMSA: Anàlisi a l’ICAB del dret a la informació de la persona detinguda i de les dificultats per accedir a l’atestat policial

10/11/2016
Serà en el marc d’una jornada que organitza el Col•legi de l’Advocacia de Barcelona i el Centre Irídia amb el suport de l’Open Society Justice Initiative i que se celebra demà divendres 11 de novembre, de 10 a 17.30h. En el marc d’aquesta jornada es presentaran les conclusions i recomanacions del Mecanisme Català de Prevenció de la Tortura i altres Tractes o Penes Cruels, Inhumans o Degradants (MCPT).
CONVOCATÒRIA DE PREMSA: Anàlisi a l’ICAB del dret a la informació de la persona detinguda i de les dificultats per accedir a l’atestat policial

Barcelona 10/11/2016. El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) i el Centre Irídia amb el suport de l’Open Society Justice Initiative analitzaran ‘El dret a la informació de la persona detinguda des d’una perspectiva comparada’ en el marc d’una jornada que tindrà lloc demà divendres, 11 de novembre, de 10 a 17.30h,  a la seu del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona.

La jornada s’iniciarà amb la ponència on es presentaran les conclusions i recomanacions del Mecanisme Català de Prevenció de la Tortura i altres Tractes o Penes Cruels, Inhumans o Degradants (MCPT). El diputat de la junta de Govern de l’ICAB, Jorge Navarro, presentarà aquest acte on  hi participarà com a ponent el Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó.

A les 10.30h, tindrà lloc la taula-rodona sobre el dret a la informació de les persones detingudes des de la perspectiva dels cossos policials. Actualment continuen les dificultats per accedir a l’expedient en dependències policials de Catalunya per part dels lletrades i lletrats que realitzen assistències a persones detingudes, tot i que el dret a disposar de l’atestat està reconegut a la Directiva Europea 2012/13 de la Unió Europea i així s’ha transposat als articles 118 i 520 de la Llei d’Enjudiciament Criminal, reformada l’any 2015.

La diputada de la Junta de Govern de l’ICAB i membre de la Comissió de Dret Penal de l’ICAB Esther Palmés presentarà i moderarà la taula, en la qual participaran com a ponents Albert Batlle, director General de la Policia, Josep Lluís Trapero, comissari en Cap dels Mossos d’Esquadra i Amadeu Recasens, comissari de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona.

En  la darrera taula es debatrà sobre l’accés a la informació i dret a la defensa. Hi participarà Alejandro Gámez, membre de la Comissió de Defensa de l’Associació Lliure d’Advocats de Madrid (ALA), Diego Boza, membre de l’Associació Pro Drets Humans d’Andalusia (APDHA), Eva Labarta, membre de la Comissió de Dret Penal Internacional de l’ICAB i Júlia Herrero, diputada de la Junta de Govern de l’ICAB.  Moderarà aquesta taula Anaïs Franquesa, lletrada i membre d’Irídia – Centre per la Defensa dels Drets Humans.

Per finalitzar, es realitzarà una sessió de treball per tractar com enfortir el dret a la informació i defensa.

Es prega confirmació d’assitència a premsa@icab.cat

CONVOCATÒRIA

Acte

Anàlisi a l’ICAB del dret a la informació de la persona detinguda i de les dificultats per accedir a l’atestat policial

Dia i hora

Divendres, 11 de novembre de 10 a 17.30h

Lloc

Col·legi de l’Advocacia de Barcelona. Centre de Formació (Mallorca 281). Aula 1

 

 

 

 


 


Per a més informació
Departament de Comunicació del Col·legi d’Advocats de Barcelona
Clara Llensa (661171111) // Roser Ripoll (650347845)
Tel. 93 496 18 80 / Ext. 5065/5071
premsa@icab.es