Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa

NOTA DE PREMSA: L’ICAB assessora a estudiants d’ESO sobre com actuar en cas de ser víctimes de ciberbullying

27/01/2017
El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) ha posat en marxa avui el nou cicle de sessions del “Justícia i Joves”, una iniciativa amb la qual aquesta Corporació acosta el món del dret als estudiants de tercer i quart d’ESO de diferents escoles del Barcelonès. Prop de 300 alumnes d’ESO participaran entre gener i juny en aquesta activitat dissenyada per l’ICAB.
NOTA DE PREMSA: L’ICAB assessora a estudiants d’ESO sobre com actuar en cas de ser víctimes de ciberbullying

Barcelona, 27 de gener de 2017.  Enguany, com a novetat, el “Justícia i Joves” facilita consells i assessorament jurídic sobre ‘Ciberbullying’ (ciberassetjament entre iguals) als estudiants de tercer i quart d’ESO que visiten durant un matí la seu de l’ICAB, situada al carrer Mallorca 283 de Barcelona. Avui ha estat l’escola L’Horitzó.

L’assessorament sobre aquesta matèria es fa a través d’una activitat eminentment pràctica i participativa que es focalitza en un exemple. Aquesta situació fictícia es mostra a través de la projecció d’un curt. En aquest cas es narra l’assetjament que fa una noia adolescent a la seva germanastra per desmuntar la reputació social d’aquesta última. Aquest és el punt de partida del col·loqui-debat que s’estableix amb els alumnes. Avui aquest debat l’han conduit els diputats de la Junta de Govern del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona i advocats penalistes Esther Palmés i Jorge Navarro.

S’ ha fet reflexionar als alumnes  sobre què s’entén per ciberbullying? Què farien ells si fossin la persona assetjada? Com es pot denunciar el ciberbullying? Quines conseqüències jurídiques i socials comporta aquest comportament? Palmés i Navarro han respost aquestes qüestions i moltes altres que han plantejat els propis alumnes en el marc d’aquest diàleg.

A més, d’aquesta activitat, la vicedegana de l’ICAB, Rosa Barberà, ha fet una xerrada als alumnes tot explicant quina tasca realitza l’advocacia com a defensor dels drets de la ciutadania i dels drets humans en general. També per mostrar que el dret està immers en moltes accions quotidianes que es realitzen tot i que en moltes ocasions no s’és conscient.

El “Justícia i Joves” també permet als estudiants conèixer les parts més emblemàtiques de la seu del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona. Entre aquests espais cal destacar la Biblioteca de l’ICAB, considerada una de la biblioteques jurídiques privades més importants d’Europa i recentment remodelada.

 

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat