Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa

NOTA DE PREMSA: L’ICAB denuncia la passivitat d’Europa davant la crisi dels refugiats i reivindica el treball de l’advocacia en la defensa dels seus drets

04/07/2016
L’ACNUR denuncia en la jornada “Aula de Derechos Humanos” de la Fundación Abogacía Española, celebrada al Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, que té més de 60 milions de refugiats sota la seva empara
NOTA DE PREMSA: L’ICAB denuncia la passivitat d’Europa davant la crisi dels refugiats i reivindica el treball de l’advocacia en la defensa dels seus drets

Barcelona 04/07/2016. En el marc de la conferència “Aula de Drets Humans, el paper dels advocats en la protecció internacional de les persones refugiades”, organitzada per la Fundación Abogacía Española i celebrada a la seu del Col•legi de l’Advocacia de Barcelona, el degà d’aquesta Corporació, Oriol Rusca, ha alertat que és preocupant la passivitat dels governs europeus davant la greu crisi de refugiats que estan abandonats a la seva sort en territori europeu. 

Rusca també ha reivindicat la vocació de servei de l’advocacia, que està organitzant des de l’any passat un registre de lletrats/des experts en temes d’estrangeria per poder oferir ajuda i defensar els drets dels refugiats. 
Durant l’acte, el degà de l’advocacia barcelonina també ha recordat que aquesta Corporació a través de la Intercol•legial va presentar el manifest “Vergonya, ni un minut més! Per una Europa de les persones” per denunciar l’acord assolit entre la Unió Europea i Turquia, efectiu des del passat 20 de març, que preveu expulsar a totes les persones que arribin irregularment a Grècia, incloses les que fugen de guerres o pateixen persecució, com els refugiats sirians.
El degà de l’ICAB ha inaugurat aquesta jornada juntament amb Carles McCragh, vicepresident de la Fundación Abogacía Española i Degà del Col•legi d'Advocats de Girona, i Francisco Ortiz, Oficial de Protecció d'ACNUR (Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats). 

Francisco Ortiz, Oficial de Protecció d'ACNUR (Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats), i ponent de la jornada, ha explicat les funcions d’aquesta organització, en què consisteix la convenció de Ginebra de 1951 i ha denunciat que arran de diversos conflictes existents hi ha, actualment, més de 60 milions de refugiats sota l’empara d’aquesta entitat. 

Ortiz també ha explicat el protocol de detecció de persones amb necessitat de protecció, el procediment d’asil espanyol i ha exposat casos pràctics per tal de mostrar les dificultats i varietat de casos que s’estan produint i com s’estan resolent. 

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat