Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa

NOTA DE PREMSA: L’ICAB celebra que els advocats japonesos hagin demanat al seu Govern que aboleixi la pena de mort

11/10/2016
Japó i els Estats Units són els únics membres del Grup dels 7 (Alemanya, Canadà, Estats Units, França, Itàlia, Japó i Regne Unit) que manté la pena de mort. Malauradament hi ha actualment una vintena de països que apliquen la pena de mort. Des de l’ICAB reivindiquem la seva abolició.
NOTA DE PREMSA: L’ICAB celebra que els advocats japonesos hagin demanat al seu Govern que aboleixi la pena de mort


Barcelona 11/10/2016. El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) considera “un pas endavant per a la democràcia i els drets humans” que la Federació de Col·legis d’Advocats del Japó hagi arribat a un acord per formalitzar per primer cop una política comú en contra de la pena de mort i a instar a l’Executiu nipó a abolir la pena capital abans del 2020, any en què el país asiàtic albergarà els Jocs Olímpics i una conferència internacional de justícia. 


L’ICAB defensa que la funció de la pena és la rehabilitació de la persona que ha comès un delicte i per aquest motiu es congratula de què l’advocacia nipona hagi alçat la seva veu per reclamar un sistema més just, tal com han fet palès en un comunicat de premsa on els  juristes japonesos han assenyalat que aquest país ha “d’afrontar el fet que la pena de mort és una greu violació dels Drets Humans per part de l’Estat". 


Al Japó la pena de mort és legal en cas d’homicidi o de traïció. La pena de mort s’estableix normalment en casos d’assassinats múltiples amb factors agreujants. Entre 1946 i 1993 els tribunals japonesos vam condemnar a mort a 766 persones (xifra que inclou un reduït número de xinesos, sud-coreans, entre altres països dels sud-est asiàtic) 608 de los quals van ser executats. 


 

 

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat