Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa

NOTA DE PREMSA: La Fundació Sant Raimon de Penyafort inaugura el seu Espai de Reflexió parlant sobre la situació actual de la Convenció de Nacions Unides sobre els Drets de l’Infant

16/03/2017
Ha estat en el marc de la conferència “La Convenció de Nacions Unides sobre els Drets de l’Infant, avui”, a càrrec del professor Jorge Cardona Llorens, únic espanyol que forma part del Comitè dels Drets de l’Infant, òrgan d’experts independents que supervisa l’aplicació de la Convenció sobre els Drets de l’Infant.
NOTA DE PREMSA: La Fundació Sant Raimon de Penyafort inaugura el seu Espai de Reflexió parlant sobre la situació actual de la Convenció de Nacions Unides sobre els Drets de l’Infant

L’Espai de Reflexió de la Fundació Sant Raimon de Penyafort vol configurar-se com a una trobada periòdica d’experts jurídics i d’altres àmbits de coneixement per debatre sobre assumptes d’actualitat

Barcelona, 16 de març de 2017. La Fundació Sant Raimon de Penyafort ha inaugurat aquesta tarda el seu “Espai de Reflexió” parlant sobre la situació actual de la Convenció de Nacions Unides sobre els Drets de l’Infant . Per aquest motiu ha realitzat una conferència amb el títol “La Convenció de Nacions Unides sobre els Drets de l’Infant, avui”, al Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, seu també d’aquesta fundació.

El president de la Fundació Sant Raimon de Penyafort i degà del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona,  Oriol Rusca, ha estat l’encarregat de presentar i inaugurar aquest espai de reflexió. En aquest sentit, Rusca ha destacat que “L’Espai de Reflexió respon a la voluntat de la Fundació Sant Raimon de Penyafort d’impulsar un àmbit estable d’estudi i debat sobre temes d’actualitat amb la participació de professionals d’altres sectors i de les entitats socials, culturals i acadèmiques, aportant per la seva banda la visió jurídica pràctica que és pròpia de l’advocacia”.

 La conferència ha anat a càrrec de Jorge Cardona Llorens, catedràtic de dret internacional públic de la Universitat de València i únic espanyol que és membre del Comitè dels Drets de l’Infant de Nacions Unides, òrgan d’experts independents que supervisa l’aplicació de la Convenció sobre els Drets de l’Infant pels seus Estats part. El Comitè també supervisa l’aplicació dels protocols facultatius de la Convenció, relatius a la participació d’infants en els conflictes armats, en la prostitució infantil i la utilització de nens en pornografia. 

La conferència ha estat presentada per la diputada de la Junta de Govern del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona Carme Adell i moderada pel patró de la Fundació Sant Raimon de Penyafort, Xavier Puigdollers.

Les properes sessions de l’Espai de Reflexió analitzaran la situació dels menors amb pares empresonats, la crisi humanitària a la frontera euromediterrània, el diàleg interreligiós, la pau mundial, el dret d’asil, la diversitat legislativa, entre altres temes.

Fundació Sant Raimon de Penyafort.

La Fundació està fortament vinculada a l’advocacia, ja que formen part del seu patronat l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, el Consell de l’Advocacia Catalana, el Consejo General de la Abogacía Española i la Federació de Col·legis d’Advocats d’Europa.

Les finalitats de la Fundació són la difusió de la cultura jurídica, no únicament en ambients professionals, sinó en la societat en general, la col·laboració en la reinserció social i el foment de l’intercanvi entre les diferents cultures jurídiques del món. L’activitat de la Fundació presta una especial atenció a les qüestions relacionades amb la protecció jurídica dels menors i de les persones en situació de risc.

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat