Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa

NOTA DE PREMSA: L’ICAB celebra que la segona convocatòria de la prova d’accés a la professió d’advocat per a l’any 2016 es pugui fer en català

01/08/2016
L’examen se celebrarà el proper 29 d’octubre. El Col·legi manté la reivindicació perquè s’avaluï als alumnes en relació a les competències per exercir la professió
NOTA DE PREMSA: L’ICAB celebra que la segona convocatòria de la prova d’accés a la professió d’advocat per a l’any 2016 es pugui fer en català

Notícies relacionades

Barcelona 01/08/2016. El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) es congratula de què la segona convocatòria de la prova d'avaluació per a l'aptitud professional per a l'exercici de la professió d'advocat per a l'any 2016 es pugui fer en català.

Aquesta segona convocatòria, publicada mitjançant l’Ordre PRE/1235/2016 al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) del 22 de juliol, preveu que a les Comunitats Autònomes amb llengua cooficial -com és el cas de Catalunya-, en funció del nombre d’alumnes i de les disponibilitats tècniques, els aspirants puguin realitzar la prova, també, en la llengua cooficial, el català en el cas de Catalunya.

L’ICAB fa temps que reivindicava aquesta possibilitat de triar l’idioma de l’examen en el cas dels alumnes que s’examinen a Catalunya i per això celebra aquest canvi introduït pel Ministeri de Justícia respecte a les anteriors convocatòries de la prova.

Tanmateix, l’ICAB manté la reivindicació perquè s’avaluï en aquest examen als alumnes en relació a les competències per exercir la professió.

L’examen d’accés a l’advocacia pretén avaluar "la formació suficient per a l'exercici de la professió, el coneixement de les respectives normes deontològiques i professionals i en particular l'adquisició de les competències previstes en els cursos de formació impartits per universitats o escoles de pràctica jurídica degudament acreditades". La segona convocatòria d’aquest any es farà el proper 29 d’octubre.

Cal recordar que el darrer examen d’accés a la professió d’advocat va tenir lloc a Catalunya el passat mes de febrer a la seu de la Universitat Politècnica, amb la participació de més de 900 alumnes.

Llei d’accés a la professió d’advocat

Els estudiants de Grau de Dret han de realitzar i superar el Màster d’accés a l’Advocacia, així com un examen per poder exercir com a advocat/da. Aquesta última prova és obligatòria des de l’aprovació de la Llei d’accés a les professions d’advocat i procurador, que va entrar en vigor el 2011.

El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona té convenis per a la realització dels màsters d’accés amb diferents Universitats catalanes. Concretament amb la Universitat de Barcelona, amb la Universitat Autònoma de Barcelona, amb la Universitat Pompeu Fabra, amb la Universitat Abat Oliba-CEU i amb la Universitat Oberta de Catalunya. 

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat