Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa

NOTA DE PREMSA: L’ICAB i l’advocacia catalana participen activament en la segona reunió per defensar la llei d’emergència habitacional

29/07/2016
A la reunió que es mantindrà aquesta tarda al Palau de la Generalitat de Catalunya, hi seran el president Carles Puigdemont, el degà de l’ICAB i president del Consell de l’Advocacia Catalana, Oriol Rusca, partits polítics, alcaldes, sindicats i el tercer Sector
NOTA DE PREMSA: L’ICAB i l’advocacia catalana participen activament en la segona reunió per defensar la llei d’emergència habitacional

Barcelona, 29/07/2016.- El degà del Col•legi de l’Advocacia de Barcelona i president del Consell de l’Advocacia Catalana, Oriol Rusca, participarà en la segona reunió política i social en defensa de la llei d’emergència habitacional que ha convocat aquesta tarda el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont.

A la trobada s’explicaran les mesures que s’estan treballant en l’àmbit de l’habitatge com a resposta al recurs que va interposar el govern central davant del Tribunal Constitucional (TC) contra la llei catalana de mesures urgents per afrontar l’emergència social.

L’advocacia catalana ha col•laborat en la nova elaboració d’un text legislatiu que permetés trobar mecanismes alternatius per pal•liar el drama social en el qual es troben els ciutadans en risc d’exclusió residencial, col·lectiu del que l’advocacia catalana ha estat sempre enormement sensible.

L’ICAB i l’advocacia catalana ha aconseguit redactar un text legislatiu escrupolós en la legalitat vigent autonòmica i estatal, i que permet donar, en la mesura del possible, un adequat nivell de protecció del dret a l’habitatge a les persones en risc d’exclusió residencial.

Des d’aquest punt de vista l’avantprojecte preveu l’obligatorietat de notificar la presentació de demandes derivades de l’exercici d’accions d’execució hipotecària i de desnonament per manca de pagament per part de les persones jurídiques configurades com a grans tenidors, sense exigir (com abans es feia) la necessitat d’oferir un lloguer social, per tal de fer viable el reallotjament, els ajuts i les altres mesures administratives que puguin ser necessàries per evitar el risc d’exclusió residencial.

S’estableixen mesures d’expropiació de caràcter temporal sobre habitatges buits i aquells transmesos com a conseqüència d’acords de compensació o dació en pagament, prenent en consideració l’estat en què es troben aquests habitatges a l’hora d’establir el preu just de la corresponent expropiació temporal. 

A la reunió d’aquesta tarda amb el president Puigdemont, també hi participaran la presidenta del Parlament, Carme Forcadell; el vicepresident i conseller d’Economia, Oriol Junqueras; la consellera de Presidència, Neus Munté; de Governació, Meritxell Borràs; de treball, Dolors Bassa i del conseller d’Empresa, Jordi Baiget.

La cimera comptarà també amb l’assistència de partits polítics, alcaldes, sindicats i el Tercer Sector.

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat