Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa

NOTA DE PREMSA: El degà de l’ICAB, el president de la Generalitat i els ministres de Justícia i Sanitat homenatgen l’advocacia barcelonina

17/02/2017
El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona ha homenatjat aquesta tarda amb motiu de la Sessió Solemne als més 500 advocats que enguany compleixen 25 i 50 anys d’exercici de la professió. Tres advocats compleixen aquest 2017 els 75 anys de col·legiació
NOTA DE PREMSA: El degà de l’ICAB, el president de la Generalitat i els ministres de Justícia i Sanitat homenatgen l’advocacia barcelonina

En el transcurs d’aquest acte s’han lliurat les medalles del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona

L’acte ha comptat també  amb l’assistència del president del Tribunal de Justícia de Catalunya, del delegat del Govern a Catalunya, del conseller de Justícia, del president de l’Advocacia Catalana, de la presidenta del Consejo General de la Abogacía Española, del Fiscal Superior de Catalunya, de la presidenta del Tribunal Penal Internacional, entre altres autoritats.

Barcelona 17 de febrer de 2017. El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona ha celebrat aquesta tarda al Palau de Congressos de Catalunya la Sessió Solemne o homenatge a l’advocacia, acte que es realitza cada any amb motiu de la festivitat del seu patró, Sant Raimon de Penyafort.

El degà de l’ICAB, Oriol Rusca, ha inaugurat la Sessió Solemne i ha destacat en la seva intervenció que és un honor presidir un any més aquest acte d’homenatge als lletrats que compleixen 25 i 50 anys d’exercici de la professió i als 3 lletrats que aquest 2017 arriben als 75 anys de col·legiats de la Corporació. Rusca també ha expressat el seu malestar per l’intent de repercutir sobre els advocats del Torn d’Ofici el pagament de l’IVA en les actuacions que realitzen dins el marc de la justícia gratuïta. En aquest sentit, el degà de l’advocacia barcelonina ha recordat que tant aviat la Direcció General de Tributs (DGT) va establir aquest canvi de criteri sobre la fiscalitat del Torn d’Ofici, l’ICAB va demanar reunions amb el Ministeri i la conselleria de Justícia, entre altres Administracions, per abordar aquesta qüestió.

El degà de l’advocacia barcelonina també ha aixecat la veu en defensa de l’advocacia, una professió vocacional - tal com demostra els recents estudi sobre la “Radiografia de la Professió” que ha realitzat l’ICAB- que treballa amb un material molt sensible, com són els drets i les llibertats de les persones. I ha denunciat que en alguns països alguns companys i companyes estan sotmesos a amenaces per defensar els drets humans. Rusca també ha alçat la veu en favor dels refugiats i ha considerat intolerable la lentitud amb què estan actuant els governs davant aquesta greu crisi migratòria i humanitària.

Finalment, Rusca ha destacat que ha estat un gran honor haver pogut representar l’advocacia barcelonina, des del juliol de 2013, davant les diferents administracions i  fòrums. Tot seguit ha anunciat que no es presentarà a les  properes eleccions col·legials, que serviran per renovar el càrrec de degà/na del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona i tota la resta de càrrecs de la Junta de Govern. 

Rusca ha fet aquest anunci davant un auditori amb més de 1.000 persones, entre les quals cal destacar l’assistència del president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont; del ministre de Justícia, Rafael Catalá; de la ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat; del president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús María Barrientos; del delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo; del conseller de Justícia, Carles Mundó; del president del Consell de l’Advocacia Catalana, Carles MCragh; de la presidenta del Consejo General de la Abogacía Española, Victoria Ortega; del Fiscal Superior de Catalunya, José María Romero de Tejada; de la presidenta del Tribunal Penal Internacional, Silvia Fernandez; dels diputats de la Junta de Govern i dels degans emèrits de l’ICAB, entre altres autoritats.

Homenatge a quatre generacions

La Sessió Solemne ha servit un any més per reunir en un únic acte diferents generacions d’advocats. Com a acte simbòlic d’incorporació a la professió, s’ha imposat la toga a dos nous joves col·legiats - Marina Bravo  i Ramon Muns, que han estat apadrinats respectivament pel president del Consell de l’Advocacia Catalana i  per la presidenta del Consejo de la Abogacía Española. Aquesta última ha pronunciat unes paraules  de benvinguda adreçades a la nova generació de lletrats.

A continuació el secretari de la Junta, Rafael Espino, ha cridat un a un els noms dels 455 advocats i advocades de la Corporació que enguany compleixen 25 anys d’exercici de la professió. Aquests han rebut els respectius diplomes acreditatius de mans dels membres de la Junta de Govern del Col·legi i del ministre de Justícia, del conseller de Justícia de la Generalitat de Catalunya, del president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, de la presidenta del Consejo General de la Abogacía Española i del president de l’Advocacia Catalana.

Els darrers advocats en rebre aquest diploma han estat els diputats de la Junta de Govern de l’ICAB, Blanca de Olivar, Gemma Solanas i Jorge Navarro.

A continuació, i per donar pas al moment d’homenatge als 47 advocats/des que enguany compleixen les noces d’or dins la corporació, s’ha projectat un vídeo que recull les efemèrides del 1967, any en què es van incorporar al Col·legi. El degà juntament amb la vicedagana de l’ICAB, Rosa Maria Barberà han lliurat la insígnia d’or i el diploma acreditatiu a aquests companys.

Aquest 2017,  3 advocats compleixen 75 com a col·legiats. Dos d’ells van rebre la visita a casa seva del degà, qui els hi va lliurar la insígnia de platí de la Corporación, tal com es mostra en el vídeo que s’ha projectat davant tot el públic present. Mentre que ha estat el president de la Generalitat qui li ha lliurat a l’advocat Andrés Espinós. El degà li ha donat el diploma commemoratiu.

La Sessió Solemne també ha comptat amb un moment de record per als advocats difunts i seguidament ha tingut lloc el lliurament de les Medalles de la Corporació. Han rebut aquesta distinció, la ONG Proactiva Open Arms, per la seva tasca en favor dels refugiats i els advocats Emilio Zegrí, José Félix Alonso Cuevillas, Olga Tubau i el degà emèrit Pedro L. Yúfera, per la seva trajectòria personal, professional, col·legial i institucional.

Per cloure la Sessió Solemne, la presidenta del Tribunal Penal Internacional, Silvia Fernández de Gurmendi,  el ministre de Justícia, Rafael Catalá, i  el president de la Generalitat, Carles Puigdemont han pronunciat un parlament.

 

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat