Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa

NOTA DE PREMSA: El degà de l’ICAB demana al Delegat del Govern mesures per facilitar l’obtenció de cites d’Estrangeria, així com la millora de les plataformes electròniques

31/01/2017
En un àmbit ple de cordialitat però, Oriol Rusca també li ha expressat el malestar de l’advocacia davant el canvi de criteri relatiu a l’exempció de l’IVA per als advocats que presten el servei del Torn d’Ofici
NOTA DE PREMSA: El degà de l’ICAB demana al Delegat del Govern mesures per facilitar l’obtenció de cites d’Estrangeria, així com la millora de les plataformes electròniques

Barcelona, 31 de gener de 2017. El degà del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Oriol Rusca, ha mantingut una reunió institucional amb un to cordial, de diàleg i amb molt bona sintonia amb el delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, a la seu del Col•legi de l’Advocacia de Barcelona. 

En el marc d’aquesta reunió, Rusca li ha traslladat el malestar de l’advocacia davant el fet que es vol gravar amb IVA les actuacions dels advocats que presten el servei del Torn d’Ofici. Un servei que permet garantir el dret a la tutela judicial efectiva, un pilar bàsic de l’Estat de Dret. El delegat del Govern a Catalunya ha estat receptiu a aquesta petició. L’ICAB també traslladarà aquesta inquietud davant el Ministeri i Conselleria de Justícia i la vicepresidència d’Economia i Hisenda.   
  
El degà de l’advocacia barcelonina també  ha tractat amb Millo la problemàtica derivada de l’obtenció de cites d’Estrangeria i els problemes en el sistema de notificacions electròniques i presentació telemàtica d’escrits. 

Tot i que els darrers mesos s’ha notat una millora en la gestió de tràmits i cites d’Estrangeria, he parlat amb el delegat del Govern de la importància que té aquest servei per a l’advocacia, especialment per als advocats especialitzats en estrangeria, i per a la ciutadania, que és en el fons a qui es perjudica si no es pot dur a terme la renovació d’una documentació que es necessària per treballar, per dur a terme una reagrupació familiar, etc.”, ha explicat Rusca. 

Per la seva part Millo ha explicat que ja s’han fet millores per tramitar d’una manera més eficient les moltes sol·licituds i expedients que reben i ha dit que es dotarà de més recursos humans i tècnics, dins les seves possibilitats, per garantir el bon funcionament d’aquest servei. 

Arran de la roda de premsa posterior a la trobada, i en relació a las refugiats, Rusca ha recordat que l’ICAB és contrari a l’acord de la Unió Europea amb Turquia, mentre que Millo ha reiterat la voluntat del Govern d’Espanya d’acollir el nombre de refugiats a què es van comprometre. En aquest sentit ha explicat que el ritme d’arribada a Espanya dels refugiats no depèn directament del govern. 

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat