Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa

NOTA DE PREMSA: El Grup de l’Advocacia Jove de l’ICAB descobreix, a través del Concurs Amadeu Maristany, nous talents en oratòria

07/02/2017
Els participants han de ser defensar les seves tesis des de l’humor, la retòrica o la sàtira, i a més, hauran de convèncer al jurat de la credibilitat i viabilitat de les mateixes
NOTA DE PREMSA: El Grup de l’Advocacia Jove de l’ICAB descobreix, a través del Concurs Amadeu Maristany, nous talents en oratòria

El concurs d’oratòria es durà a terme el dijous 9 de febrer, a les 19h

Barcelona, 7 de gener, de 2017. El Grup de l’Advocacia Jove de Barcelona (GAJ Barcelona) organitza, el dijous 9 de febrer, a les 19h, una nova edició del Concurs d’Oratòria Amadeu Maristany In memoriam.

El concurs posa a prova els dots d’oratòria dels agrupats joves de l’ICAB, ja que els participants han de defensar temes curiosos,  des de l’humor, la sàtira i l’enginy. Però a més, hauran de convèncer al jurat de la credibilitat i viabilitat de les mateixes.

La presidenta del GAJ Barcelona,  María Aventín, afirma que “El Grup de l’Advocacia jove de Barcelona ha organitzat tradicionalment aquest concurs, en el marc dels actes de Sant Raimon de Penyafort, en record al  company Amadeu Maristany” i ha afegit: “el GAJ organitza cursos d’oratòria ja que és una eina que els advocats i advocades han d’usar en l’exercici de la seva professió”. Finalment ha destacat que aquest concurs és una via per descobrir nous talents en oratòria, ja que el concurs facilita que es perdin la por escènica i es valori la importància de l’oratòria, ja que s’usa tant en un Tribunal com en una presentació a la feina.

Dinàmica del concurs.

L’organització proposa una llista de temes i cada concursant ha d’escollir un tema i defensar la tesi en la forma proposada. Entre els temes que es proposaran defensar enguany cal destacar: “Lexnet: La nova empresa de neteja de les oficines judicials” o “La publicitat enganyosa de les campanyes electorals”.

Tots els concursants han de dur a terme l’exposició i argumentació de tesis de defensa que a priori haurien de resultar absurdes, desproporcionades, grotesques, falses o, fins i tot, indignants, tot fent servir la retòrica per dotar-les de credibilitat, viabilitat i raons de forma i de fons que en justifiquin la tutela judicial efectiva i el convenciment de l’auditori respecte de la tesi defensada.

Concurs

Pot concursar qualsevol membre agrupat/da del GAJ Barcelona, així com qualsevol alumne de l’Escola de Pràctica Jurídica de l’any en curs, malgrat que encara no s’hagi col·legiat, i sempre que tingui l’honesta intenció de fer-ho en el futur.

El guanyador del Concurs d’Oratòria serà premiat amb 1.200 € i una toga nova,  el segon classificat rebrà un premi de 600 € y el tercer classificat rebrà un regal dels que pertanyen a la línia de marxandatge de l’ICAB.

 

 

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat