Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa

CONVOCATÒRIA DE PREMSA: L’ICAB inaugura demà el IV Congrés Internacional d’Arbitratge

09/11/2016
Anirà a càrrec del degà de l’ICAB, del president del TAB, del conseller de Justícia i del president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.
CONVOCATÒRIA DE PREMSA: L’ICAB inaugura demà el IV Congrés Internacional d’Arbitratge

Barcelona 09/11/2016. El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) inaugurarà demà dijous 10 de novembre, a les 16.30h, la IV edició del Congrés Internacional d’Arbitratge, que enguany té el lema ‘Twilight zone: public order and the boundaries of arbitration’ (La zona crepuscular: l'ordre públic i els límits d'arbitratge).

L’arbitratge és un mètode alternatiu als tribunals en què les parts enfrontades decideixen encomanar a un tercer que faci d’àrbitre, per tal que trobi una solució a la divergència, i on es comprometen a complir la resolució que aquest dicti en forma de laude arbitral. Les parts oposades que prenen part en un arbitratge ho fan de manera lliure, expressa i voluntària. A l’arbitratge de dret, l’àrbitre és un advocat en exercici i arriba a la resolució del conflicte mitjançant raonaments jurídics, és a dir, aplicant la norma jurídica que correspongui.
 

Inauguració 

El degà del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Oriol Rusca, inaugurarà dijous 10 de novembre, a les 16.30h, el congrés junt al president del Tribunal Arbitratge de Barcelona i secretari de l’ICAB, Rafael Espino, pel conseller de justícia de la Generalitat de Catalunya, Carles Mundó i el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús Maria Barrientos

Àrbitres de Finlàndia, Alemanya, Estats Units, Argentina, Holanda, Suïssa, França, Perú i España participaran com a ponents d’aquesta edició.

La primera taula del congrés versarà sobre “l’ordre públic vessant formal” i  hi participaran com a ponents Ma. Eugènia Alegret, magistrada de la Sala del civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya; i els advocats i àrbitres Patricia Saiz,  Aapo Saarikiri i Andrea Leufgen. Serà moderada per César Rivera, advocat i àrbitre.
 

Divendres 11 de novembre

El divendres 11 de novembre la jornada s’iniciarà amb la segona taula, prevista per a les 9.30h, i que servirà per analitzar el Dret de la Unió Europea i l’arbitratge. Intervindran com a ponents els advocats i àrbitres Víctor Ferreres, Juan Pablo Argentato, Albert Marsman i Thomas Lieflaende. El debat serà moderat per l’àrbitre i advocat Cristian Gual. A les 12h se celebrarà la tercera taula que tractarà sobre l’administració i l’àrbitre. En aquesta taula hi participaran els advocats i àrbitres Franz Kundmüller Caminiti, Manuel Rivero, Eduardo Silva Romero i Víctor Mercedes; i serà moderada per l’àrbitre i advocat Jean Marie Vulliemin. La darrera taula del Congrés abordarà com resoldre els conflictes de propietat intel·lectual amb l’arbitratge. En aquesta ocasió els ponents seran els advocats i àrbitres Carolina Pina, Ignacio de Castro, Helena Suárez, Clifford Hendel. Moderarà l’acte Deva Villanúa, àrbitre i advocada.

Podeu consultar el programa a www.icab.cat

 

CONVOCATÒRIA

Acte

L’ICAB inaugura demà el IV Congrés Internacional d’Arbitratge

Dia i hora

Dijous 10 de novembre, a les 16.30h
Divendres 11 de novembre, a les 9.30h

Lloc

Col·legi de l’Advocacia de Barcelona.
(Mallorca 283) 8a planta

 

 

 

 

 

 

 

 

Per a més informació
Departament de Comunicació del Col·legi d’Advocats de Barcelona
Clara Llensa (661171111) // Roser Ripoll (650347845)
Tel. 93 496 18 80 / Ext. 5065/5071
premsa@icab.es