Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa

CONVOCATÒRIA: L’ICAB analitza el problema del ciberbullying amb estudiants d’ESO

24/01/2017
Serà en el marc del nou cicle de sessions del ‘Justícia i Joves’, una iniciativa amb la qual el Col·legi de l’Advocacia de Barcelona apropa el dret als estudiants de tercer i quart d’ESO
CONVOCATÒRIA: L’ICAB analitza el problema del ciberbullying amb estudiants d’ESO

Prop de 300 alumnes participaran de gener a juny al “Justícia i Joves”

Barcelona 24 de gener de 2017. El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) iniciarà a partir del proper divendres 27 de gener un nou cicle de sessions del “Justícia i Joves”, una iniciativa amb la qual aquesta Corporació acosta el món del dret als estudiants de tercer i quart d’ESO de diferents escoles del Barcelonès.

Enguany, com a novetat el “Justícia i Joves” facilitarà consells i assessorament jurídic als estudiants sobre el ‘Ciberbullying’ (ciberassetjament escolar).  Prop de 300 alumnes d’ESO participaran entre gener i juny en aquesta activitat dissenyada per l’ICAB.

En què consisteix el “Justícia i Joves”?

Aquesta activitat s’inicia amb la visita d’una escola a la seu del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, per tal de conèixer les parts més emblemàtiques d’aquest edifici pre modernista emblemàtic de l’Eixample barceloní, entre elles la Biblioteca de l’ICAB, considerada una de la biblioteques jurídiques privades més importants d’Europa. A continuació, el degà o algun membre de la Junta de l’ICAB fa una xerrada als alumnes tot explicant quina tasca realitza l’advocacia i el seu paper de defensor dels drets de la ciutadania i dels drets humans en general. També per mostrar que el dret està immers en moltes accions quotidianes que es les persones realitzem tot i que en moltes ocasions no s’és conscient.

La darrera activitat del “Justícia i Joves” és eminentment pràctica i participativa i es focalitza a través d’un exemple. Enguany, com a novetat, el tema que es tractarà és el ‘ciberbulyling’. Per presentar aquest tema es projecta un curt on es mostra aquesta problemàtica, i tot seguit un advocat és l’encarregat de conduir el col·loqui-debat entre els alumnes. S’intenta fer reflexionar als nois i noies sobre què s’entén per ciberbullying, què farien ells si fossin la persona assetjada? Com es pot denunciar el ciberbullying? Quines conseqüències jurídiques i socials comporta aquest comportament? Es responen aquestes qüestions i moltes altres que plantegen els propis alumnes en el marc d’aquest diàleg.

El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona realitzarà fins al mes de juny set sessions del “Justícia i Joves”. La primera visita del “Justícia i Joves” la realitzaran el divendres 27 de gener estudiants de quart d’ESO de l’escola L’Horitzó.

*Es prega confirmació d’assistència als mitjans de comunicació al correu premsa@icab.cat

CONVOCATÒRIA

Acte:

L’ICAB analitza el problema del ciberbulliyng amb estudiants d’ESO

Dia:

Divendres 27 gener de 2017
11 hores atenció a la premsa
13 hores finalització de l’activitat

Lloc:

Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (Mallorca 283).

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat