Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa

NOTA DE PREMSA: L’ICAB explica com la mediació ajuda a resoldre conflictes en l’àmbit de l’esport

27/09/2016
Serà en el marc d’una jornada que tindrà lloc el dijous, 29 de setembre, de 9.30 a 14h, a la seu del Col•legi de l’Advocacia de Barcelona
NOTA DE PREMSA: L’ICAB explica com la mediació ajuda a resoldre conflictes en l’àmbit de l’esport

Barcelona 27/9/2016. El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) realitza el dijous, 29 de setembre, la jornada “Esport, gestió de conflictes i mediació” a l’aula 1 del seu centre de formació (Mallorca 281). 

L’objectiu es donar a conèixer els diferents tipus de conflictes que es produeixen en l’àmbit de l’esport i que són susceptibles de poder-se gestionar a través de la mediació i de l’arbitratge, vies de resolució de problemes que tenen molts avantatges. Precisament per donar-los  a conèixer i alhora per explicar el funcionament de la mediació i l’arbitratge en l’àmbit esportiu es presentaran  experiències, projectes i eines de gestió de conflictes que actualment s’estan aplicant a l’esport, en clubs, amb els entrenadors, entre els jugadors i jugadores i els pares i mares d’aquests.

La jornada serà inaugurarà a les 9.30h del matí, per part de  Mercè Claramunt, diputada de la Junta de Govern responsable del Centre de Mediació del Col•legi de l’Advocacia de Barcelona (CEMICAB) i de Jordi Casajoana, president de la Comissió d’Advocats/des Mediadors/es de l'ICAB.
A continuació tindrà lloc la conferència “Conflictes i resolució a l’esport”, on hi participa els ponents Guillem Turró, filòsof i autor de diversos llibres sobre l’esport i professor de la Universitat Ramon Llull; Ismael Peña, doctor en Societat del Coneixement i director de la càtedra ‘Esport i Educació’ de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC); Toni Padilla, periodista, historiador i cap d'esports del diari ARA; Xavier Pastor, director del Postgrau de Resolució de Conflictes i Mediació de la Universitat de Girona, pioner i  impulsor de l’aplicació de la Mediació Esportiva a Catalunya. Moderarà l’acte Jordi Casajoana.

La segona conferència d’aquesta jornada està prevista per a les 11.30h i porta per títol “Conflictes d’esport: jugadors, preparadors, clubs i àrbitres”. Hi intervindran com a ponents Carles Rexach, ex jugador i ex entrenador del Futbol Club Barcelona i assessor esportiu del club; Dani Ballart, waterpolista, medallista olímpic i entrenador de waterpolo del Club Natació Sant Andreu (CNSA). Anteriorment havia estat director esportiu del RCD Espanyol i del Club Natació Sabadell. Joan Barangé, psicòleg del Club de Tennis Barcelona; Juanjo Capdevila, president del Club Futbol Sala Castelldefels on actualment hi ha un projecte pilot de mediació esportiva;i  Marc Franquet, remador de la selecció espanyola i que actualment és membre de l'equip de rem de la Universitat d'Oxford. Aquesta segona conferència serà moderada per Marcel Vidal, membre de la Comissió d’Advocats/des Mediadors/es de l'ICAB

La jornada finalitzarà amb la conferència “mediació esportiva, una realitat”. En aquesta actuaran com a ponents Javier Latorre, subdirector de IUSPORT, directiu de la Associació Espanyola de Dret esportiu i vicepresident de l’Associació espanyola de Mediació, arbitratge i Dret Col•laboratiu;  Marisa Santana, advocada i mediadora; Eduard Carrera, professor de la Universitat Oberta de Catalunya i de la Universitat de Girona i impulsor de la mediació esportiva a Catalunya. Aquesta taula serà moderada per Victor Rodrigo, president de la Secció de Dret de l'Esport de l'ICAB


CONVOCATÒRIA 
Acte:L’ICAB explica com la mediació ajuda a resoldre conflictes en l’àmbit de l’esport 
Dia i hora: Dijous 29 de setembre, de 9.30 a 14h
Lloc: Col·legi de l’Advocacia de Barcelona. Centre de Formació. Aula 1
(Mallorca 281)

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat