Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa

NOTA DE PREMSA: La Comissió de Justícia Penal Internacional de l’ICAB afirma que s’han produït enguany avenços substancials en aquest àmbit

18/07/2016
Aquesta Comissió del Col·legi de l’Advocacia fa balanç de la situació del dret penal internacional amb motiu de la celebració del “Dia Mundial de la Justícia Penal Internacional”, que se celebra cada 17 de juliol
NOTA DE PREMSA: La Comissió de Justícia Penal Internacional de l’ICAB afirma que s’han produït enguany avenços substancials en aquest àmbit

Barcelona 18/7/2016. La Comissió de Justícia Penal Internacional vol destacar els dos avenços substancials per a la Justícia penal internacional que s’han produït en aquest darrer any en matèria de dret penal internacional. 

En primer lloc, la sentència de la Cort Penal Internacional condemnatòria de 18 anys de presó per a Jean Pierre Bemba Gombo, polític de la República Democràtica del Congo, per crims comesos per persones que eren sota el seu control. Aquesta sentència contempla la violació com a arma de guerra.

Per altra banda, l’adhesió d’El Salvador a l’Estatut de Roma, constituint el 124 Estat membre de la Cort Penal Internacional (CPI). 

Aquests fets reafirmen els objectius de la Justícia Penal Internacional: acabar amb la impunitat en els crims de lesa humanitat, genocidi i crims de guerra i ratifiquen que s’està anant pel bon camí.

Aquesta comissió formada per advocats del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona ha fet aquest balanç de la situació del dret penal internacional amb motiu de la celebració del “Dia Mundial de la Justícia Internacional”, que se celebra a tot el món cada 17 de juliol  “en commemoració al divuitè aniversari de l'adopció de l'Estatut de Roma  - Tractat fundacional de la Cort Penal Internacional-. 

Per a la Comissió de Justícia Penal Internacional aquesta celebració suposa enfortir el compromís de tots els Estats amb la justícia penal internacional, de suport als continguts de l’Estatut de Roma  i de solidaritat i justícia amb les víctimes dels crims de lesa humanitat, genocidi i crims de guerra.

Nota d’aclariment
El comunicat de premsa que acabeu de rebre per part de la Comissió de Justícia Penal Internacional és una nota elaborada i tramesa als mitjans per part d’aquesta Comissió del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona. 
Les Seccions i Comissions de l’ICAB promouen el debat jurídic i fomenten la participació de les persones col•legiades en els diferents àmbits d’interès professional. 

Tanmateix les actuacions o opinions que defensen no representen necessàriament l’opinió de la Junta de Govern d’aquesta corporació.

El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona és la veu oficial d’aquesta corporació i es manifesta a través de la seva Junta de Govern

Comissió de Justícia Penal Internacional   
La Comissió de Justícia Penal Internacional té com a objectius  fomentar, promoure i col·laborar en tot allò que signifiqui la lluita contra la impunitat, la protecció dels drets dels justiciable i de les víctimes en el marc internacional processos. També treballa per potenciar sistemes d’alerta internacional quan l’exercici de l'advocacia o la independència de l’advocat/da es trobi en perill per manca de garanties o de respecte als drets humans. 
Aquesta Comissió col·labora amb altres associacions internacionals d’advocats, organismes i jurisdiccions internacionals  en l’àmbit penal i en defensa dels drets humans.

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat